Szíjjal verte az apja Schwarzeneggert, mert azt hitte, meleg

GettyImages-143282175

Szülei kezdetben nem nézték jó szemmel, amikor a fiatal Arnold Schwarzenegger belekezdett a testépítésbe – azt gondolták ugyanis, fiuk „bűnös vonzódást” érez a kigyúrt férfiak iránt, ezért érdekli őt annyira „a téma”.

A 30 éve bemutatott Terminátor 2 – Az ítélet napja sztárja, a testépítőként, hollywoodi színészként és politikusként is legendává vált Schwarzenegger egy Graz közelében fekvő kis faluban, Thalban látta meg a napvilágot 1947-ben – gyerekként több sportolt is kipróbált, mígnem 14 évesen, futballedzője tanácsára ellátogatott egy grazi edzőterembe, és megismerkedett a testépítés művészetével. A leendő kaliforniai kormányzó hamar rákapott a súlyok emelgetésére, idővel pedig komoly szenvedélyévé vált a body building: amikor éppen nem edzett, a Herkulest alakító izomkolosszus, Steve Reeves vagy a Tarzanként híressé vált Johnny Weissmüller filmjeit nézte a moziban, szobájának falát pedig félmeztelen testépítők fényképei dekorálták.

Édesanyja orvostól kért segítséget

A szülők – a rendőrfőnökként szolgáló Gustav Schwarzenegger, akit a világháború után a nácikkal való szimpatizálása miatt évekre eltiltottak hivatásától és a mélyen katolikus Aurelia Jardny, aki minden vasárnap templomba vitte a családot – azonban gyanúsnak találták, hogy fiuk ennyire érdeklődik a megtermett, izmos, olajozott testű férfiak iránt. Attól tartottak, netán „bűnös hajlamok” ébredtek az ifjú Arnoldban, és mindent megtettek, hogy ezeket csírájában elfojtsák.

Aurelia kétségbeesetten telefonált a helyi orvosnak, elpanaszolva neki, hogy osztálytársaival ellentétben, akik lányokról készült buja képeket aggatnak a szobájuk falára, az ő fia hallani sem akar hasonlóról, folyton csak a kigyúrt férfiakat bámulja, lehet-e rajta segíteni. A szigorú családfő nem érte be ennyivel, saját kezébe vette a kamasz fiú „átnevelését” – Schwarzenegger elmondása szerint apja szíjjal verte őt, hogy „kiűzze belőle a melegséget”.

A szülők radikális közbelépése nem szegte Arnold kedvét, aki miután letöltötte a kötelező egyéves szolgálatot az osztrák hadseregben, 1967-ben az addigi legfiatalabb versenyzőként elnyerte a Mr. Universe címet, a következő három évben pedig sorozatban megvédte azt. 1968 őszén kivándorolt az Egyesült Államokba, a következő évben pedig megkapta első filmszerepét a Herkules New Yorkban című alacsony költségvetésű akció-komédiában (a stáblistán ekkor még „Arnold Strong” néven szerepelt, erős osztrák akcentusa miatt pedig egy amerikai színész szinkronizálta őt), amit folyamatosan újabb felkérések követtek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra