Le tudnál érettségizni magyarból? Kvíz!

Tavaly ilyenkor azt hittük, jó darabig nem lesz rendhagyóbb a 2020-as érettséginél. Nem lett igazunk: az idei megmérettetés még szokatlanabb, és sokaknak jóval nehezebb is lehet, mint a tavalyi. Nemcsak azért, mert ebben az évben többnyire csak írásbeli vizsgákat szerveznek, de azért is, mert a most érettségiző generáció két utolsó középiskolai évét mindenestül felforgatta a koronavírus-járvány.

Nemcsak a középiskolai évekhez szervesen hozzátartozó baráti találkozókból, bulikból volt jóval kevesebb, de minden tanári és tanulói igyekezet ellenére a felkészülés is csorbát szenvedett a legtöbb helyen: online egyszerűen nem ugyanaz. Sem az élmény, sem a közvetített tudás. De nincs mit tenni, idén is meg kell méretni, vigasz lehet, hogy az előbb felsorolt nehézségek minden diákot egyformán sújtanak, és talán bízhatunk a feladatsorokat javítók jóindulatában is. Talán annyira nem lesz tragikus. 

A magyar nyelv és irodalom feladatsor megoldására idén is 4 óra áll a diákok rendelkezésére, ebben az időtartamban szövegértési feladatok megoldásával, illetve szövegalkotási és műelemzési képességeik megcsillogtatásával adhatnak számot érettségükről.

Feladatsorunkba az elmúlt évek érettségijeiből válogattunk, azok jellege miatt elsősorban szövegértésszerűeket.

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.