Így zenélnek ők, ha úgy írjátok ti

Most szombaton az Akváriumban Rájátszás koncert lesz, és nem is akármilyen ám. A szervezők nem bízták a véletlenre, így olyan előadókat hívtak meg, akik biztosan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. A koncerten – többek mellett – a 30Y, a Kistehén, az Európa Kiadó, a HS7 és a Hiperkarma frontemberei értelmeznek újra régi és mutatnak be friss slágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva.

A Rájátszás produkció 2011-ben mutatkozott be először a közönség előtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. A kezdeményezéssel már lehetett itt-ott találkozni, de most először fordul elő, hogy mindenkit felvonultatnak a szervezők, akik már valaha együtt rájátszottak.

Így fordulhat elő, hogy most majd Beck Zoltán, Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Bérczesi Róbert, Szálinger Balázs, Kemény István, Erdős Virág, Háy János és Másik János is színpadra lép. Ha valakinek mégis halaszthatatlan dolga akadna ezen a napon, annak sem kell elkeserednie, a Rájátszás hamarosan egy kötettel bővített CD (vagy egy CD-vel bővített kötet?) formájában is megjelenik a Bookline Könyvek kiadásában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek