Tömeg és káosz a Tesco játékvásárán

A Tesco november 23-án és 24-én játékvásárt tart, melynek keretében a gyerekjátékokra költött összeg felét a Clubcard tulajdonosok Tesco vásárlási kupon formájában visszakapják a pénztárnál. Az akció nem meglepő módon óriási tömegeket mozgatott meg, így azoknak adnánk pár tanácsot, akik szombaton szeretnének vásárolni.

A Tesco Fogarasi úti áruházában négy soron helyezték el az akciós játékokat, a tömeg miatt nézelődni nem igazán van lehetőség, érdemes konkrét célokkal érkezni. Sajnos a vásárlási láz miatt az emberek elfelejtenek gondolkodni, bevásárlókocsikkal állnak meg a sor kellős közepén, tehát esélytelen gyorsan haladni. Éppen ezért lehetőleg kosár vagy bevásárlókocsi nélkül járkáljunk, hogy haladjunk – és a már megszerzett játékokat se hagyjuk őrizetlenül...

Az üzletlánc felkészült a rohamra, a polcok az akció ideje előtt már teljesen fel voltak töltve, és az eladók folyamatosan töltötték újra a polcokat, így pénteken csak egy-két olyan termék volt, amiből már nem volt egy darab sem.

Különösen megéri vásárolni, ha az egyébként is akciós termékek közül válogatunk. Előkészülve a karácsonyra, egy akciós Carousel favonat szettet vettünk: ez az akciós ajánlat szerint 9290 forint helyett 3990 forintba került. A Clubcard akciót is igénybe véve 2000 forint engedményhez is jutunk, vagyis összesen 64 százalékos kedvezménnyel zártuk a vásárlást.

A vásárlás kritikus részét a kasszáknál éltük át. Hiába nyitották ki az összes kasszát, de még így is hosszasan kellett sorban állni.

Ennek oka az volt, hogy a játékvásárlásért járó kuponok sokkal hamarabb elfogytak, mint arra számítottak, így néhány vevő kénytelen volt megvárni, amíg a kasszában ülő eladó utánpótlást kapott. Ennek elkerülésére csak azt javasoljuk, hogy a család egyik tagját küldjük előre sorban állni, hogy nekünk aztán már ne kelljen, és drukkoljunk lázasan, hogy ne nálunk fogyjanak el a kuponok.

A fentiek alapján sokan hihetnék, hogy már nem érdemes ellátogatni az üzletekbe, mert már kifosztották őket. Az üzletlánc egyik munkatársa azonban elmondta, fel vannak készülve azokra is, akik majd csak szombaton jönnek, és éjszaka teljesen feltöltik áruval a játékosztályt.

Tesco Bécsi út

A cég marketingosztálya a Fogarasi útra invitálta az újságírókat, de azért leugrottunk megnézni, hogy néz ki ugyanez az akció a Bécsi úti Tescóban. Itt két sornyi játékból lehetett válogatni. Elvileg, mert este fél nyolcra már nagyjából üresek voltak a polcok. Az árufeltöltők igyekeztek, de nem bírtak a rohammal. Egyikük elmondta, a legszemfülesebb vásárlók már délután négykor odamentek, aztán az áruházban kóvályogva várták meg az akció öt órás kezdetét.

Csalódott és lelkes vásárlók is voltak szép számmal. Sokan morogtak amiatt, hogy társasjáték már szinte nem is volt a polcokon, de például legóból sem maradt túl sok estére. Mások viszont púposra tömött bevásárlókocsikkal küzdöttek a tömegben, egyik-másik kocsiban annyi játék volt, hogy felmerült bennünk, hogy ekkora mennyiséget már nem ajándékba vesz valaki, hanem szintén eladni.

Itt egyértelműen az akció miatt volt tömeg, mert a játékosztályon kívül szinte alig volt más vásárló. A Bécsi úti áruház pénztárainál nem volt hosszú a várakozás, annál nagyobb volt viszont a sor az előtt a pult előtt, ahol a játékok után járó utalványokat lehetett megszerezni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra