Ültesse növényeit nap felé forduló cserépbe!

Idén is izgalmas látványoságokkal dobták fel az 59. gironai virágkiállítást a szervezők, akik a barcelonai Studio Bag Disseny legújabb találmányában, a nap felé forduló virágcserépben láttak fantáziát. A 2002-ben alakult márka a We Are Livingthings megbízásából készítette el a La Bisbal d'Emporda-i vízálló terrakottából készült termékét – írja a designboom.com a kézzel készített, kúpos aljú edényről.

bag-disseny-livingthings-rolling-flower-pots-designboom-06
wearelivingthings.com

„A cserepes növények általában stabilan állnak. Miután megvesszük, egy adott helyre tesszük őket, aminek köszönhetően nem biztosítjuk számukra, hogy kövessék a nap útját, vagy hogy szabadon imbolyogjanak a szélben. Az általunk kifejlesztett többfunkciós „voltasol” (napraforgó) edény megkönnyíti, hogy a nap felé forduljanak, és segíti a növekedésüket is. A cserépedény félkúp alakú alja a szokásos edényekkel ellentétben egy bizonyos mozgást tesz lehetővé a tengelye körül.

bag-disseny-livingthings-rolling-flower-pots-designboom-01
wearelivingthings.com

Ez a mozgás lehet spontán vagy tetszés szerint irányított is. Az egyszerűség kedvéért ez a mozgás egy tengely körül történik, ezzel serkentjük a növény növekedését, mivel többszörös napfénymennyiséghez jutnak a levelek" - magyarázza a kétféle méretben és különböző színekben kapható termék előnyeit a Studio Bag Disseny egyik tervezője. Az edény a fentiek alapján a nagy fényigényű növényeknek jelenthet valódi pluszt, és bár még nem került piaci forgalomba, ha érdekli, hogyan juthat hozzá, ide kattintva tudhatja meg a részleteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek