Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy erre is használható az elviteles pohár teteje

GettyImages-1230438460

Vannak olyan tárgyak, amiket nap mint nap használunk, mégsem tudjuk, hogy valamilyen rejtett funkcióval rendelkeznek. Ilyen az elviteles pohár teteje is.

Az elviteles műanyag poháron (itt felhívnánk a figyelmet, hogy egy tartós újrafelhasználható pohár sokkal környezetbarátabb megoldás) lévő fedél kétségkívül praktikus megoldás, hiszen amíg a helyén hagyod, szállítás közben nem lötykölődik ki az ital, ha pedig rendelkezik ivónyílással, azon keresztül kényelmesen belekortyolhatsz. Amint azonban megérkezel, és leteszed a poharat az asztalra, onnantól kezdve már nem sok szerephez jut. De csak azért, mert eddig nem tudtad, hogy van egy másik funkciója is.

Alátétként is használható

Bizony, a Mental Floss szerint a legtöbb elviteles pohár teteje peremmel van ellátva, a pohár alja pedig pontosan beleillik ebbe (a forró italoknál a fedelet jellemzően úgy kell az asztalra tenni, hogy a felső része nézzen felfele, ahol az ivónyílás is van, a hideg italoknál pedig fordítva). Sőt, némelyiken még dudorok is találhatók, amelyekbe belepattintható a pohár, így az nem tud csúszkálni.

A fedél alátétként is hasznos lehet
A fedél alátétként is hasznos lehetmediaphotos / Getty Images Hungary

A trükk leginkább a hideg italoknál tehet jó szolgálatot. A forró italoknál a fedél segít megtartani a hőt, ezért érdemes rajta hagynod, hogy a kávéd vagy teád lassabban hűljön ki. A hideg italoknál viszont a pohár oldalán és alján kicsapódhat a pára, ami vízfoltot hagyhat az asztalon és károsíthatja az érzékeny fafelületeket, így a fedélnek nagyobb hasznát veheted alátétként használva.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra