Itt a kiskapu, amivel megúszhatod, ha matrica nélkül hajtottál az autópályára

D ATI20150226006
Olvasási idő kb. 3 perc

Nem csak a rövid utazásokra megfelelő kiegészítő az egynapos autópálya matrica, akkor is jól jön, ha véletlenül felhajtasz a pályára, hiszen utólag is megvásárolható.

Április elseje óta elérhető az egynapos magyar pályamatrica, azonban még nem mindenhol vásárolható meg. 

Autóra, motorra, furgonra és utánfutóra is külön, egynapos pályamatricát vásárolhatunk április elseje óta. 

Az egynapos matrica az országon átutazóknak lesz igazán előnyös választás
Az egynapos matrica az országon átutazóknak lesz igazán előnyös választásLakatos Péter / MTI

Az egynapos matrica még nem mindenhol érhető el

A legfontosabb tudnivaló az egynapos autópálya matricával kapcsolatban, hogy a várakozásokkal ellentétben nem 24 órán át, hanem a vásárlás napján használható. Motoros, furgonos és utánfutóra, illetve személygépkocsira is külön vásárolhatjuk meg, egyes verziók olcsóbbak, mások drágábbak.

  • Motorra 2750 forintért,
  • D1 kategóriájú autóra 5150 forintért,
  • D2 kategóriájú autóra 7310 forintért,
  • utánfutóra 5150 forintért vásárolhatjuk meg. 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapján, online bármikor és bárhonnan elérhetőek a matricák, azonban akik menet közben vennék meg, azoknak érdemes előre tájékozódniuk, ugyanis egyelőre nem minden viszonteladónál találnak belőle. 

"Kérjük, akik nem közvetlenül társaságunknál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszik meg napi e-matricájukat, érdeklődjenek előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a napi e-matrica elérhetőségéről. 2024. április 1-jétől ugyanis még nem minden viszonteladó partnerünknél lehet megvásárolni az új típusú vignettát" – tájékoztatta a  Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Hegylako.hu-t

Az egynapos matrica elsősorban azoknak válik előnyére, akik nem közlekednek rendszeresen a magyar autópályákon vagy átutaznak az országon, hiszen ahogy a Díványon is beszámoltunk már róla, a lehető legmagasabb árat szabták ki rá, így alig olcsóbb a 10 napos verziónál. Ha pedig véletlenül hajtunk fel a pályára matrica nélkül, és megállítanak egy ellenőrzés során, az egynapos matrica megvásárlásával elkerülhetjük a pótdíjazást.

" Ennek feltétele, hogy az adott naptári napon a megállításos ellenőrzést megelőző 60. percet megelőzően ne legyen még további, a jogosulatlan úthasználatot megállapító ellenőrzése." - tájékoztat a nemzetiutdij.hu oldal. 

Így a büntetést is elkerülhetjük.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek