Ezért halványodik el a tetoválásod

Néhány kevésbé magétól értetődő dologra is érdemes odafigyelni, ha azt akarod, hogy tényleg permanens maradjon a tetkód és ne kezdjen a tigrised bajszán billegni a trófeád szeme.

A tinta minőségén is sok múlik persze, de a Bustle szerint a tetoválók felszerelése mellett akár a dohányzás és az izzadásra különösen hajlamos testrészek is felgyorsíthatják a folyamatot és elhalványíthatják a tetoválásaidat. Ahogy az is, ha csak a gyógyulás alatt figyelsz oda a hidratálásra és az éltető/halálos napsugarak elleni védekezésre.

Nap, szolárium

Egy friss tetoválással kapcsolatban magától értetődő persze a napozás mellőzése, egy-egy nyaralás/kirándulás során azonban később is fontos a megfelelő naptejek használata, az tetkókat érő UV-sugárzás felgyorsítja ugyanis a műalkotások elöregedését.

A szoláriumozók pedig még a napozóknál is rosszabbul járnak, ebben az esetben ugyanis még koncentráltabb a bőrfelületet érő UV-sugárzás, ami bizony a tetkókon is garantáltan meglátszik majd.

Nem tesz jót a nap
Nem tesz jót a napShutterstock

Súrlódás

A fájdalomtérképek böngészgetése és a tökéletes hely kiválasztásával töltött órák/napok/ÉVEK során sokan elfeledkeznek róla, hogy milyen anyagok és milyen gyakran találkoznak majd a kedvencükkel. A gyakran tisztára suviszkolt és sokfelé kalandozó ujjak és tenyerek mellett a táskák pántjai által ledörzsölt válldíszek és a cipők/zoknik által elkoptatott csodaszép bokatetoválások is gyorsabban elhalványodnak majd.

Izzadás

A folyamatos dörzsölődés mellett a cipők és zoknik miatt folyamatosan izzadó, vékonyabb bőrrel megáldott és az átlagosnál savasabb izzadságot kiválasztó lábfej és a tenyér ebből a szempontból is problémásnak bizonyulhat.

Krémek

A bőr rugalmasságának csökkenése és kiszáradása is kifakítja a mintákat, tényleg fontos tehát folyamatosan hidratálni az érintett területeket. Túlzásba esni viszont nem ajánlott, a gyógyulást felgyorsító krémek egy része ugyanis a borogatásokhoz hasonlóan kiszívhatja a festéket és elhalványíthatja a mintákat. A kenőcsök és krémek terén tehát érdemes a tetoválók által ajánlott készítményekre szorítkozni, a tisztítást pedig a lehető legegyszerűbb szappan + víz kombinációra bízni.

Fontos a bőr rugalmasságának megőrzése is
Fontos a bőr rugalmasságának megőrzése isStockfresh

Dohányzás

A bőr rugalmasságára nem csak az öregedés, a hidratálókrémek hiánya vagy a túlzásba vitt szappanozás lehet negatív hatással, hanem a kollagén termelést visszafogó dohányzás is. A bőr rugalmasságának csökkenése pedig a festékanyagok elszivárgásához vezet, ami elmosódó mintákat eredményez. Még egy ok, hogy megszabadulj a gusztustalan kis bűzrudacskáktól.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek