Esküvő: partyra vagy estélyre számíts?

Hány esküvői meghívásod van erre a szezonra? És mindegyiknél tisztában vagy azzal, hogy mekkora felhajtásra számíthatsz?

Teljesen más egy kis baráti esküvő, egy nagyobb családi lagzi és egy igazán elegáns fogadás. Ha pedig fogalmad sincs, hogy egykori fősulis haverod menyasszonya luxuslagzit álmodott-e meg, vagy hogy a másodunokatestvéred nagy napján mégis hogy lenne jó megjelenned, akkor elmondjuk mire jutott a Business Insider néhány esküvőszervező segítségével, mik azok a jelek, amelyek alapján a meghívót megnézve kiderülhet, hogy tisztítóba leszel-e kénytelen vinni az öltönyöd, vagy egy laza kerti koccintásra kell számtanod. 

Melissa McNeeley, Amy Shey Jacobs és Andrea Freeman három különböző cégnél szerveznek esküvőket, de mindannyian egyetértenek abban, hogy a meghívókból rengeteg minden kiderül. Össze is szedték (nagy konszenzusban), hogy mi az a hat pont a meghívón, ami arról árulkodik, hogy milyen buliba vagy hivatalos. 

Boríték

Már a kicsomagolásnál figyelj oda arra, hogy mi történik. Ha csak egy sima borítékba dobták bele a meghívót, akkor egy laza esküvőre számíts, de ha a boríték még egy belső borítékot is rejt, akkor formálisabb lesz a buli. 

Milyen a nyomtatás? 

Anélkül, hogy belemennék a nyomdatechnológiai részletekbe, eláruljuk, hogy egy dolgot kell megfigyelni: minél inkább olyan a nyomtatás, hogy gyakorlatilag ki tudod tapogatni a betűket, annál biztosabb lehetsz benne, hogy elegáns buliba hívtak meg. 

Papír

Minél vastagabb a papír, annál tekintélyesebb a buli. Bár senki sem küld olyan meghívót, amit sima nyomtatópapírra nyomtattak, de érdemes odafigyelni arra, hogy mennyire nehéz a meghívó, mert ez is sokat elárul az eseményről. 

shutterstock 547631689
Shutterstock

Díszítőelemek

Ha a meghívó szövege előtt egy díszítőelemet látsz, akkor már gondolhatod, hogy nem egy könnyed estére vagy hivatalos. 

Betűtípus

Azok a párok, akik nagy, cirádás betűket használnak, valószínűleg sokkal formálisabb és előkelőbb estében gondolkoznak mint azok a párok, akik letisztult és egyszerű betűkkel hívnak a nagy napjukra. 

Az időpont

Szombat este hat után várnak az esküvőre? Akkor készülj egy elegáns vacsorára, sok emberrel és több fogással, vagyis biztosra veheted, hogy elő kell szedned a csini ruhát és az öltönyt. Ha a szertartás után a fogadás kora délután kezdődik, akkor nagy valószínűséggel egy sokkal könnyedebb és lazább estére számíthatsz, persze még ebben az esetben is lehet, hogy másnap hajnalig tart majd a buli. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek