Éjszakai betétek tesztje, csak erős idegzetűeknek!

Az éjszakai egészségügyi betét olyan műfaj, ami – bár borzasztó kényelmetlen tud lenni – igen hasznos a menzesz első, erősebb szakaszában. Régebben még csak a nagyobb márkák palettáján voltak megtalálhatóak ezek a gigantikus méretű egészségügyi betétek, mára viszont elég szép kínálat lett belőlük itthon is. De persze, az még nem jelent semmit, hogy éjszakai betétként árulnak ilyen termékeket, mert ugye, a legfontosabb ismérvei: legyen kellően hosszú, gyorsan szívja magába a nedvességet, tapadjon nagyon biztonságosat, hosszú és vastag szárnyai legyenek, és persze megfelelően szívja fel a nedvességet. Ha ezek közül akár csak egy is hibádzik, már fölösleges is ráaggatni az „éjszakai” jelzőt a termékre. Bár nem mellékesen hozzáteszem, egy sima, nappali egészségügyi betétnél sem megengedett, hogy elcsúszkáljon, ne tapadjon kifogástalanul, vagy hogy ne szívja jól a nedvességet. 

A fenti szempontok alapján vizsgáltuk tehát a termékeket, bár ez a teszt persze nem tudományos jellegű. Azonos mennyiségű színezett vízzel locsoltuk meg a betéteket, vártunk egy keveset, hogy legyen idejük felszívni a folyadékot, majd papírtörlőt nyomkodtunk rájuk és megnéztük, melyik mennyire engedi magából a nedvességet. Itt megjegyzendő: a mi eredményeink dacára is előfordulhat az éjszaka folyamán, hogy a menzesz nem annyira kegyes, amennyire mi a teszt folyamán, és nem szerencsés ütemben érkezik. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy mennyire hosszú az egészségügyi betét: ha kevesebbet bír, esélytelen, hogy magában tartsa a rázúduló nedvességet. Mindenesetre ezt most nem ragoznánk tovább, aki használja, úgyis tudja, mi a helyzet.

Összesen nyolc különböző márkájú terméket vizsgáltunk, egyedül az Alwaysnek került a tesztbe két típusú éjszakai betétje – a többi márkából csak egy-egy fajtát találtunk a boltokban. Direkt csak azokat az egészségügyi betéteket néztük, amelyeken fel van tüntetve, hogy „éjszakai”. Ha kíváncsi több hasonló tesztre is, írjon nekünk levelet és adjon tippeket!

Andi éjszakai egészségügyi betét (4 csepp)

Az első, ami feltűnik a csomagoláson, hogy ultravékony egészségügyi betét van a csomagolásban. Már ez egy kicsit elbizonytalanít bennünket, hisz miért is kellene egy éjszakai betétnek ultravékonynak lennie?! Sebaj, ez nem lesz baj, ha a termék amúgy megfelel a kritériumoknak.

MG 9675

Na jó, most kapaszkodjanak meg, de komolyan! A szuper olcsó Andi szuper silány csomagolásából drogerie marktos betétet húztunk ki!! Ezt onnan tudjuk, hogy rá van írva, hogy „Jessa”, ami ugye a dm saját márkás betéteinek a fantázianeve. Kikerekedett szemmel meredtünk az első kirángatott betétre, aztán még hármat kihúztunk, hátha csak véletlenül került közéjük a dm-es, de nem! Nos, ez azért is roppant meglepő, mert egy korábbi tesztünkön már próbáltuk ezt a terméket és ott még everbel volt a fantázianeve (lásd a korábbi cikkünk képgalériájában az 5. oldalt). Oké, az említett teszt lassan négy éve volt, jó is, hogy ismét bekerült a szemlézettek közé az Andi, így legalább kiderült, hogy alig pénzért is hozzá lehet jutni a dm-es betéthez, már’, ha valaki kedveli ezt a fajtát. Azon egyébként ne csodálkozzanak, ha valamilyen úton-módon a teszt után már nem Jessákat fognak kihalászni az andis csomagolásból. Megnyugtatjuk, a név ebben az esetben teljesen mindegy, a termék marad. Ezt szemmérték alapján is simán el tudja dönteni: tegye egymás mellé a dm-es és az Andi betétjét, ön is látni fogja, hogy nagyon megegyeznek. Nüansznyi eltérés van csak a mintázatukban. Fotót is készítettünk erről – megnézheti a galériában. Most már csak annyi lenne a kérdésünk, hogy ha az Andi 4 cseppes, akkor a dm-es miért 6, vagy persze ez fordítva is igaz.

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: jól tapad, finom selymes az anyaga, és elképesztően olcsó (csak azt nem tudjuk mire lehet használni). 

Hátránya: kevés nedvességet bír, az oldalán a füleknél egyáltalán nem szívta be a folyadékot, ott hömpölygött a víz és sokat vissza is engedett. 

Always ultra night (kék csomagolás, 6 csepp)

Ez valami szagosított betét. Már a bontatlan csomagoláson is átszűrődik az émelyítően édes illat – aminek szerintünk túl sok értelme nincsen, de ez persze ízlés dolga. A betét anyaga nem különösebben puha vagy selymes, de egyáltalán nem kellemetlen a tapintása.

MG 9676

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: azonnal magába szívott minden folyadékot, nem szivárgott oldalt sem, szinte alig engedett vissza a löttyből (pár perc várakozás után már egyáltalán semmit sem!) és nagyon jól tapad.

Hátránya: Drága.

Always platinum soft like silk night (lila-kék csomagolás, 6 csepp)

Ez nem illatozik annyira, mint az előbbi Always, de azért a biztonság kedvéért ezt is ellátták valamiféle illattal. (Egyébként az illat nem annyira szörnyű, kicsit hintőporos; ha választanunk kellene a kettő között, mindenképp erre szavaznánk.) A betét anyaga sokkal finomabb, puhább, mint a másik Alwaysé. Ezt bírtuk.

MG 9670

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: azonnal magába szívott minden folyadékot, nem szivárgott el oldalt sem, alig engedett vissza a vízből, és nagyon jól tapad.

Hátránya: a testvéréhez képest több folyadékot engedett vissza, de ez még mindig elég csekély mennyiség, nem zavaróan taszítja a nedvességet. Sőt. Ami ennek is hátránya: drága.

Auchan compresas ultrafinas noche plus (5 csepp)

Amikor kinyitottuk, kicsit elszörnyülködtünk, ugyanis érzetre pontosan olyan anyagú a betét, mintha impregnált lenne – szóval kicsit meg is ijedtünk, hogy hogyan fog teljesíteni. Szerencsére nem illatos.

MG 9679

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: óriási meglepetés volt az auchanos betét! Fantasztikusan szívta magába a nedvességet, és még percek múlva is alig engedett vissza valamit. Olcsó és jó áru. Ezúttal nagyon meg vagyunk elégedve ezzel a termékkel; bátran ajánljuk önnek is!  

Hátránya: előfordulhat, hogy az anyaga tapintása zavaró lehet.

Bella perfecta ultra night (6 csepp)

Az anyaga nagyon hasonlít a kék csomagolású Alwaysére, enyhén műanyagos – de nem zavaróan. A betét rendkívül vékony, kíváncsian vártuk, hogy mit tud.

MG 9671

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: nos, eleinte úgy tűnt, nem lesz neki, mert sajnos nem kevés nedvességet engedett vissza első próbálkozásunk során, pontosan az Always és az Andi közötti mennyiséget, ami azért nem valami biztató. Viszont pár perc várakozás után már nem engedett vissza egyetlen csepp folyadékot sem. 

Hátránya: tapadhatna jobban is, és jobb lenne, ha nem kellene várni azzal, hogy ne engedje vissza a folyadékot. 

Jessa extra lang éjszakai egészségügyi betét (dm saját márkás) (6 csepp)

Itt is van az andis betét drágábbik verziója, és érdekes módon a dm-es jobban teljesített. Talán egy gyártósoron készül a csomagolásuk, de a betéteket különböző mechanikával gyártják?! Utánajárunk, ígérjük!

MG 9673
Dívány

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: alig fél percre volt csak szükség, hogy rendesen elnyelje a folyadékot, és ne engedje vissza, viszont közvetlenül a leöntés után nem tartotta magát. Ez azért nem olyan szerencsés, ha egyszerre kap egy nagyobb löketet, miközben ön álmában éppen akkor fordulna egyik oldaláról a másikra... Mindenképp pozitívum viszont, hogy jó erősen tapad, nem mozdul el alvás közben. Nem rossz termék, de inkább nappali viseletre, ülőmunkát végzőknek ajánlanánk.

Hátránya: végig nyirkos volt a felülete.

Libresse ultra thin goodnight(sic!) (6 csepp)

A Libresse volt az egyetlen olyan éjszakai egészségügyi betét a teszten, amelyiknek megjegyeztük a csomagolását és a betétre nyomott mintát is. Na, nem azért, mert annyira rajongtunk érte (de), hanem mert olyan színes és szíves, hogy kimaxolta a cukiságfaktort. Nézze meg a galériában hogy néz ki! Az anyaga is szintén megnyerő volt, nagyon puha és kellemes tapintású. 

MG 9680

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: első nekifutásra egy kevés vizet visszaengedett, de aztán kb. 15 másodperc után egy egészen apró kis cseppnyi maradt csak a papírtörlőn. Extra csomagolása van, a betéten lévő minta is klassz, nem szagos, és finom az anyaga.

Hátránya: drága.

Naturella ultra night (6 csepp)

Enyhén illatozott a betét felnyitáskor, ami nem volt meglepő – hiszen a legtöbb tesztelt betét szagosított. Kellemes tapintása van, és csodásan ragad; szóval, azt hittük, ismét egy jó kis cuccba futottunk bele. Aztán jött a meglepetés.

MG 9677

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: ha ki akar cseszni valamelyik női ismerősével, adjon neki ilyet ajándékba.

Hátránya: nemhogy nem szívta magába a vizet, de egyenesen taszította – mi sem akartuk elhinni, ezért legalább fél tucat fotót lőttünk a látványról. Nem voltunk rá felkészülve, hogy találunk egy ilyen csapnivaló terméket is, úgyhogy jól el is áztatta a konyhapultot. De komolyan, ez még az Andi betétnél is siralmasabban produkált. Hát, ezt a betétet messziről el fogjuk kerülni, az tuti, és ugye, elnézi nekünk, ha ezért a termékért nem lelkesedünk?! 

Tesco ultra night plus (6 csepp)

Elég egyszerű a kinézete, már-már ócskának tűnik, de szerencsére a teszt alkalmával kiderült, hogy a látszat néha csal. Jó, nem ez lesz életünk legjobb betétje, de ha egy olcsó és kedvező ár-érték arányú termékre van szüksége, ez simán megteszi.

MG 9669

Ennek az egészségügyi betétnek az előnye: nagyon olcsó, nem szagos, teljesen átlagos kinézete van, jól tapad. Sajnos csak kb. 15-20 másodperc után szívta be rendesen a folyadékot, utána azonban jól megtartotta. Olyan közepes cucc ez, de semmiképpen sem rossz.

Hátránya: első nekifutásra nem kevés vizet engedett vissza, de ez ne rettentse el attól, hogy kipróbálja, mert később jónak is bizonyulhat.

Termék neve Ár (forint) Fajlagos ár (Ft/db) Pont (0-5) Itt vettük
Always ultra night (kék csomagolás, 6 csepp) 679 57 5 Tesco
Always platinum soft like silk night (lila-kék csomagolás, 6 csepp) 549 78 5 Tesco
Auchan compresas ultrafinas noche plus (5 csepp) 329 33 5 Auchan
Libresse ultra thin goodnight(sic!) (6 csepp) 399 40 5 Tesco
Bella perfecta ultra night (6 csepp) 399 57 3,5 Tesco
Tesco ultra night plus (6 csepp) 339 34 3 Tesco
Jessa extra lang éjszakai egészségügyi betét (dm saját márkás) (6 csepp) 749 38 3 drogerie markt
Andi éjszakai egészségügyi betét (4 csepp) 139 14 2 Auchan
Naturella ultra night (6 csepp) 679 49 1 Tesco
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra