Kerestük a legjobb wc-papírt

Az egyik hiper alkalmazottja szerint a legtöbb vásárló a Zewa WC-papírokat vásárolja. Ennek a miértjét igyekeztünk felkutatni.

Megpróbáltuk megkeresni a legjobb minőségű és árú WC-papírt. Azt nem mondhatnánk, hogy megtaláltuk, de akadt olyan, amelyik megfelelt majdnem minden elvárásnak! Természetesen nem tudtuk beszerezni az összes toalettpapírt a piacon, ezért úgy döntöttünk, hogy nem adjuk fel a keresést!

IMAG3826
Tuna Judit

A mustrán fontos szempont volt az ár, a használhatóság és a minőség: résen kell lenni, mert becsapós az ár, ugyanis ténylegesen csak akkor derül ki, ha kiszámolja, hogy mennyibe kerül egy tekercs egyetlen lapja! Na de ki az, aki leáll ezt számolgatni az áruházban?! Mi nem, ezért hazavittük mindet, ami a kezünk ügyébe került, hogy az ön segítségére legyünk!

Eléggé meglepődtünk, amikor a számolgatás azt hozta ki, hogy a saját márkás toalettpapírok nem sokkal olcsóbbak márkás társaiknál, és fel is szisszentünk, hogy ennek eddig még nem néztünk utána.

Auchan saját márkás toalettpapír virág illattal, 269 forint - a második legolcsóbb

Már a csomagolásából kivéve érezni, hogy ez egy jó minőségű WC-papír. Extra puha papírból van, és az illata is roppant kellemes. Szép pasztell színű, és anyagában mintás. Kicsit szakadós az első tépésnél, de aztán ez a probléma szerencsére gyorsan megszűnik! Könnyű szétszedni a három réteget, de attól nem kell tartani, hogy magától is elválnának a papírlapok egymástól! Az egyik legjobb termék a teszteltek között, de mivel saját márkás, jobban örültünk volna, ha sokkal olcsóbb!

Egy tekercs 67,25, egy lap belőle pedig 0,48 forintba kerül.

Forest Méz-mandula illatosított mintás toalettpapír, 299 forint

Ennek a vécépapírnak is jó illata van, és elég puha, de nem annyira mint az Auchanos.

Egy tekercs 74,75, egy lap belőle pedig 0,598 forintba kerül.

Sindrel soft, 335 forint

Ahhoz képest, hogy nem egy puha toalettpapír, keményen megkérik az árát. Oké, rendben van: nem szakadós, fehér és illatmentes, de ez elég kevés ahhoz, hogy ezt a terméket emeljük le a polcról! Ami mellette szól, hogy nagyon nehéz szétbontani a három réteget, és elég vastag is.

Egy tekercs 83,75, egy lap belőle pedig 0,55 forintba kerül.

dm saját márkás WC-papír,  8 tekercs 779 forint

A csomagolásán fel van tüntetve németül, hogy kamillás és balzsamos. Hiába konyítunk egy kicsit a némethez, nem tudtunk rájönni, hogy ez mire értendő, ugyanis se kamilla illata nincsen, sem pedig balzsamos érzete. A tekercs kemény papundeklihengeren van, nem deformálódik erős nyomás hatására sem, tehát ha gyermeke ezzel rohangál fel és alá a lakásban, esetleg dobálja vele testvérét, vagy ugrándozik rajta, semmi baja nem lesz! A papír gusztusos halványsárga, anyagában mintás; kellemes a tapintása és nem szakadós. Nehéz volt három rétegre bontani. Elég vastag a papír, így két lap tökéletesen elég lenne kisdolog elvégzése után. Szépen mutatna a vécében és használni is jó lenne, de ez sem olcsó: egy tekercs 97,37, egy lap belőle pedig 0,55 forintba kerül.

Zewa Deluxe peach, 425 forint

Már a felbontáskor problémába ütköztünk, ugyanis a WC-papír felső rétege háromfelé(!) szakadt. Nem valami megnyerő kezdet.

A csomagból kibontva egyből feltűnt, hogy ez már nem a régi, jól bevált pihe-puha Zewa-minőség, hanem valami nagyon silány és kemény papír! A három réteg jól látszódik, és nagyon könnyű is szétválasztani őket egymástól; megvan az esélye, hogy használat közben elválnak egymástól, és beindul a végeláthatatlan miként-tépjük-úgy-a-papírt-hogy-az-egyik-ne-legyen-hosszabb-a-másiknál effekt. Ami szintén meglepő, hogy a rétegek különböző minőségű papírból vannak: a két külső réteg közé egy nagyon bóvli, vékony „ropogós”-t passzíroztak.

Sajnos a cég már nem hozza azt a minőséget mint régen, és szemtelenül drágán kínálja a jól bevezetett és marketingelt toalettpapírját, az emberek meg szépen megveszik gondolkodás nélkül: egy tekercs 106,25 egy lap belőle 0,7 forintba kerül. Szóval ez a soha-ne-vegye-meg kategória. Sajnálom, mert régen mi is Zewa-pártiak voltunk…

Jó hír: a színe klassz, jól megy a rózsaszín körömlakkhoz, de minek?

Harmony Prémium, 435 forint

IMAG3838

Ismét egy szuperdrága termék, mindenféle illat és mellébeszélés nélkül. Könnyű felnyitni anélkül, hogy szétszakadna vagy szétnyílnának a rétegek. A papundekli sajnos nagyon silány, amire a WC-papírt csévélték. Ha tréfálkozni akarnék, azt mondanám: teljesen érthető, hogy a majd’ 108,75 forintos tekercsárból nem tudnak kihozni egy jobb minőséget…

A papír anyaga valahol a dm-es puha és a kemény Zewa között van, tehát még ebben sem sikerült kitenniük magukért. A három réteget nehéz volt szétbontani (ennél a papírnál volt a legnehezebb), csalódás volt viszont, hogy mind a három réteg leheletvékony! Talán az önátíró papírhoz tudnám viszonyítani a vastagságukat. Használat közben érződött is: legalább 3 rétegbe kell hajtani.

Egy tekercs belőle 108,75 forintba kerül. A lap árát sajnos nem lehet megmondani, mert nem tüntették fel a csomagolásán, hogy egy tekercs hány lapból áll.

Kleenex Chamomile, 730 forint

Ez a toalettpapír volt az egyik legnagyobb csalódás a mustrázottak között! Régóta szemeztünk már páran, hogy szívesen kipróbálnánk a cuki kölyöklabradorral reklámozott vécépapírt, de az ára miatt ezt mindig elvetettük. Most adódott az alkalom, hogy végre kipróbálhassuk! Kár volt, vékony és szakadós.

IMAG3840

A papírhenger nagyon vacak, ahogyan a rátekert papír is. Igazából ez nem is WC-papír hanem szalvéta, de abból is a gyengébb minőségű „ropogós” fajta. Szakadós, és tényleg kellemetlen a tapintása, az érintésétől és az összedörzsöléskor keltett hangjától egyszerűen felállt a szőr a karunkon.

Ha már megvette, sok mindenre nem tudja használni, esetleg kreatívkodhat barátaival/gyermekével, vagy összeragasztgathatja celluxszal, és készíthet belőle az anyósának szalvétát.

Egyetlen pozitívuma, hogy jó az illata! Talán még arra is jó, hogy jó illatot kölcsönözzön a ruháinak a szekrényében.

Egy tekercs belőle 91,25 forintba kerül. A lap árát sajnos nem lehet megmondani, mert nem tüntették fel a csomagolásán, hogy egy tekercs hány lapból áll.

Paloma Exclusive, 355 forint

IMAG3842

Cica-barátoknak kötelező ismerni ezt a toalettpapírt, ugyanis helyes cicusok ücsörögnek a csomagolás egyik oldalán. Valószínűleg azért, mert a másik oldalon galambok repkednek (ahogyan azt a neve is mutatja), és félő, hogy nem férnének meg egy helyen az állatok… Mindenesetre érdekes párosítás!

A WC-papír állításuk szerint parfümözött és dermatológiailag tesztelt. Jó tudni! Az egyik olyan termék, amelyiknek a csomagolásán van feltépést segítő perforáció, csak éppen semmire nem jó, viszont jól mutat, hogy ott van!

Kinyitáskor egyből megcsapott az illata, ami várakozáson felül finom testápoló szagú. Ez biztosan nagyon jó illatot kölcsönöz a fürdőnek és a vécének is. Nem szakadós, bár eléggé vékonyka az anyaga, ezért három réteg nem árt kisdolog elvégzése után sem. A papír kicsit kemény, de klasszisokkal jobb mint a drága Zewa! Előnyére legyen még mondva, hogy a rétegek nem válnak szét maguktól. Ha nem is a legpuhább toalettpapír, az olcsósága és az illata minket meggyőzött!

Ami az árát illeti hiperolcsó, egy tekercs 35,5, egy lap belőle 0,23 forintbakerül. Aki nem viszolyog a nem kifejezetten puha toalettpapírtól (bár korántsem kemény!) vegye meg nyugodtan nem fog csalódni!

Tesco Luxury Soft, 369 forint

Érdekes módon ennek volt a legkeményebb papundeklihengere a próbáltak között, kíváncsian vártuk hogy a papír is ilyen jól teljesít-e.

A három réteget nem tudtuk szétszedni: olyan, mintha egymáshoz lennének ragasztva! Szuper! gondoltuk, de akkor még nem tudtuk, hogy ezért a minőségért ki is kell nyitni a pénztárcát!

Egyáltalán nem szakadós az anyaga, viszont keményke, és két réteg is simán elég kisdolog elvégzése után. Igaz, minőségben hasonlít a Palomához na, de árban…

Egy tekercs 92,25(!!!) egy lap belőle 0,61 forintba kerül.

Spar Lovely, 799 forint

Ennek a vécépapírnak a csomagolásán is van nyitást segítő perforáció, és csodák csodája, még használható is! A papundekli kemény, a papír szintén. Bár nem annyira mint a Zewa, de az sem mondható el róla, hogy „Auchan-puhaságú”.  A három réteg könnyen szétszedhető, de szerencsére ez nem jelenti azt, hogy rakoncátlanul maguktól is elválnak! Nem kifejezetten voltunk elájulva tőle, de nem is sorolnánk a vesztesek közé: amolyan se vele se nélküle kategória.

Egy tekercs 79,9 forintba kerül. (Egy lap árát nem tudjuk megmondani; nincs a csomagolásra ráírva, hogy a tekercset hány lap teszi ki. Elkezdtük ugyan lefejtegetve számolgatni, de a felénél elakadtunk. Ne tudja meg, hogy a letekert papír milyen hosszú, és mennyi munka volt összeszedni!

Zewa Deluxe peach 425 106,25 0,7
Tesco Luxury Soft 369 92,25 0,61
forest Méz-mandula illatosított mintás toalettpapír 299 74,75 0,598
dm saját márkás WC-papír 779 97,37 0,55
Sindrel soft 335 83,75 0,55
Auchan saját márkás toalettpapír 269 67,25 0,48
Paloma Exclusive 355 35,5 0,23
Harmony Prémium 435 108,75 ?
Kleenex Chamomile 730 91,25 ?
Spar Lovely 799 79,9 ?

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra