47,5 millió fontot ért a lelkesedés: Mariah Carey történelmet írt a karácsonyi slágerével

GettyImages-1150197674

Mariah Carey ikonikus ünnepi slágere, az All I Want for Christmas Is You megint szintet lépett, ugyanis megkapta a RIAA (Recording Industry Association of America) Gyémánt-díját.

Ez azt jelenti, hogy ez az első ünnepi kislemez, amely valaha is megkapta a hőn áhított díjat.

„A dalom iránti folyamatos szeretet folyamatosan lenyűgöz, és érzelmek sokaságával tölti el a szívem” – közölte az 52 éves énekesnő december elején. „Az jár a fejemben, hogy az All I Want for Christmas is You a zeneipar különböző korszakaiban is ilyen népszerű maradt” – tette hozzá. 

Nem sokkal a bejelentés után az énekesnő a közösségi oldalain is megosztotta a hírt, és megosztott egy fotót is, amelyen a Diamond Award trófeájával pózol, de nézzük, mennyit hoz a konyhára a karácsonyi bomba siker. 

Lehet, hogy Mariah nem akar sokat karácsonyra, de a jogdíjának köszönhetően megkapja. Az All I Want for Christmas Is You először 1994-ben jelent meg, és még mindig különös népszerűségnek örvend a 90-es évek ünnepi slágere.

A Celebrity Net Worth számításai szerint minden év decemberében nagyjából 450 ezer és 750 ezer font közötti összeget kap csak e miatt az egy száma miatt, szóval szinte lehetetlen elképzelni, hogy  más dalaival, vagy egyéb és alternatív bevételi forrásaiból pontosan mennyit keres – írja a Metro.

Továbbá minden évben több ezer dollárt kap a streamingszolgáltatóktól, például a Spotifytól, hiszen minden alkalommal keres egy kis aprópénzt, amikor a slágert a platformjukon keresztül hallgatja valaki. Arra a kérdésre, hogy mi késztette arra, hogy a karrierjének még az elején karácsonyi albumot adjon ki, azt válaszolta: 

„Imádom az ünnepeket. Kislány korom óta énekelek karácsonyi dalokat.”

Nos, a karácsonyi dalok éneklése annyira bejött Mariah-nak, hogy a Business Insider szerint 2018-ra az All I Want for Christmas Is You elképesztő összeget, mintegy 60 millió dollárt – körülbelül 45 millió fontot – hozott az énekesnőnek az első megjelenés óta.

Ez azt jelenti, hogy Mariah 2021 végére 46,5 és 47,5 millió közötti angol fontot keresett meg csak és kizárólag ezzel a karácsonyi slágerével. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra