Szex, nyár, parák

szex-nyar-para-fokuszÖsszeszedtük mindazt, amire szex dolgában a vakáció idején nem árt odafigyelni. Lesz szó a homokban hempergés veszélyeiről, a tengeri alámerülésről, az időeltolódás okozta galibákról és arról, milyen hatással van a magas hőmérséklet a gumira.

Tessék vigyázni, nyakunkon a nyár, tombolnak a hormonok, erotika lopakodik a levegőben, beindul az alhasi vérbőség! Mielőtt azonban mindez bekövetkezne, gyorsan szeretnénk egy kis vágyölést elkövetni, és bemutatni, mire figyelj oda, ha intim területen is gondtalan nyaralást akarsz.

A nyár meg a tabletta

A nők legnagyobb százaléka tablettával védekezik a terhesség ellen, azt azonban nem mindenki tudja, hogyan kell szedni a gyógyszert időeltolódás esetén. Amennyiben az időeltolódás kevesebb, mint tizenkét óra, úgy a tablettát mindenki ugyanúgy szedheti, mint itthon, nem kell új időben bevenni. A lényeg, amire figyelni kell, a két tabletta bevétele között nem telhet el több, mint harminchat óra. Aki ennek ellenére bizonytalan, hogyan szedje tablettáját, utazás előtt tegyen egy látogatást a nőgyógyászánál, vagy ejtsen meg egy telefonhívást.

A nyári vakáció egyik további gyakori és kellemetlen mellékhatása, ha az ember benyal valamilyen nyavalyát, ami miatt aztán napokon keresztül nem tud elmozdulni a mellékhelyiség mellől. Sajnos ez a tabletta hatását is befolyásolja, amennyiben a hányás és/vagy a hasmenés a tabletta bevételét követő három órán belül lép fel, úgy a védekezés nem százszázalékos, ilyenkor nem árt az odafigyelés. Ilyen esetben 12 órán belül mindenképp be kell venni a következő tablettát. Aki meleg országba utazik, figyeljen oda arra is, hogy fogamzásgátló tablettáját hűvös helyen tárolja, a magas hőmérséklet hatására ugyanis a hormonok elveszítik hatásukat, így a védelem megint csak nem lesz százszázalékos.

A tabletta és a külföld kapcsán fellépő gyakori para, hogy elfogy a tabletta, vagy az elveszett csomagok miatt kerül szorult helyzetbe a nő. Ilyenkor természetesen az első út a gyógyszertárba vezet, ahol azonban óriási a kínálat, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott országban is forgalmazzák a keresett fogamzásgátlót. Ezt elkerülendő, fontos volna, ha mindenki feljegyezné tablettájának hatóanyagát, annak összetételét, ezek segítségével külföldi országokban is be lehet szerezni egy hasonló gyógyszert.

Nyári gumigondok

A gumióvszer kapcsán alapvető probléma, hogy gyakran elfelejtik felhúzni… A használaton kívül mindössze egyetlen fontos tudnivalóra hívnánk fel a figyelmet: a gumi, akár a fogamzásgátló tabletta, magas hőmérséklet hatására elveszíti ellenálló képességét, jóval könnyebben szakad – a  csomagoláson feltüntetik, a hatvanöt fok az igazán kritikus pont. Gyakori nyári tanács, melegben a gumit a hűtőben kell tárolni, senki ne vetemedjen azonban arra, hogy a mélyhűtőbe rakja, a mínuszok ugyancsak nem tesznek jót az óvszer szerkezetének.

Szex a parton

Izgalmas tengerpart, naplemente, a partot finoman simogató hullámok – hosszasan tudnánk sorolni a filmvászonra illő, kísértő pillanatokat, egyáltalán nem csoda, ha elönti az ember agyát a vér, és a védekezés meg a biztonság kérdése fölött könnyen átsíklik. Éppen ezért szeretnénk jó előre szólni – és felhívni a nyári szerelmeskedők figyelmét néhány fontos körülményre:

Bár a filmvászonról egészen más jön le, és a fantáziában sincs helye a kiábrándító elemeknek, az igazi homokos tengerpartos szexelésnek is megvan a maga árnyoldala. A dolog egyik legnagyobb hátulütője maga a homok, az apró, alattomos – és nem feltétlenül tiszta – homokszemcsék a test legapróbb nyílásaiba is bekerülhetnek, a nemi szervekre tapadhatnak, a hüvelybe is bekerülhetnek – s a homok irritációt okoz, dörzsölheti a hüvely falát, nem beszélve a fertőzésveszélyről – legsúlyosabb esetben a petefészek gyulladásáról. A homok ellen a gumi sem nyújt biztonságot, arra szintén jó eséllyel tapadnak rá a homokszemcsék – a mesebeli pillanat, no meg a védekezés egy szempillantás alatt derékba törhet. Ennek ellenére senkit nem szeretnénk lebeszélni a tengerparti szerelemről, a spontenaitást megtörve, érdemes egy kicsit előre gondolkodni, egy strandlepedő például jó szolgálatot tehet a homokkal szemben.

A további vágyrombolás kedvéért a következő lépésben a tengervíz veszélyeire térnénk ki, a homok után/mellett a szexuális fantáziák toplistáján ugyanis ez az egyik kedvenc. Mielőtt azonban bárki alámerülne, jó, ha tudja, bár maga a só fertőtlenít, a vízben található szennyeződésnek, szemétnek köszönhetően a fertőzés veszélye ismét fennáll. Az édesvíz sem jobb, a benne található mikroorganizmusok, szennyeződések nagy galibát tudnak okozni. (Hasznos tipp: az utazótáskában nem árt, ha helyet kap a hüvelyöblítő berendezés.)

Egy kis szívroham meg tripper

A magas hőmérséklet nemcsak a libidót tornássza magasra, de a szívrohamok statisztikáját is – aki esetleg már benne van a korban, vagy szívpanaszai vannak, a szeretkezést halassza a későbbi órákra, vagy csinálja klimatizált helyiségben. És hogy a vágyölés a cikk végére teljes legyen, ejtsünk még pár szót a nemi betegségekről. Nyáron a legkülönfélébb vírusok is sokkal jobban érzik magukat, mint a dermesztő mínuszokban – statisztikai adatok támasztják alá, a tripper és a többi nemi betegség áldozatainak száma a nyári időszakban rekordokat dönt, gyakoribbak az orális és anális úton begyűjtött gombás, vírusos megbetegedések. Aki mindenképp fergeteges nyári kalandra vágyik, tegye, amit tennie kell, de első lépésben a saját és a másik testi épségét tartsa szem előtt!

 

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra