A leggyakrabban 25-35 közötti nők vállalkoznak intimplasztikai beavatkozásokra, a legtöbbjük egészségügyi okból, de vannak, akik vallási okokból szeretnék visszaállítani a szüzességüket, vagy az a céljuk, hogy a szexuális életüket izgalmasabbá tegyék. A beavatkozásokat végző nőgyógyászt kérdeztük a hazai nőkről.

cikk-tipus-jegyzet

intimplasztlead

„Bár sok pornót nézek, műértő szemmel nem hinném, hogy bármit is a média által sugárzott kinézet, attitűt és trend kéne, hogy meghatározzon. Vannak olyan nőismerőseim, akik nem tartoznak a bombanő kategóriába és együtt tudnak élni hurkákkal, lavór hátsóval”- írta egy alanalmighty nevű férfi hozzászóló a női intimplasztikai beavatkozásokról indított egyik fórumon, a hoxa.hu oldalon.

A nagy méretű kisajak a férfinak ajándék

Idén ősszel még a 2012-es évvel kapcsolatos jóslásoknál is divatosabb téma lett az esztétikai sebészet idehaza viszonylag új ága, az intimplasztika. Az ide tartozó nőgyógyászati beavatkozásokat korábbi cikkünkben részletesebben összefoglaltuk, a hüvelyplasztika, a kisajak plasztika, a szeméremdomb korrekció, a G-pont feltöltés, és a szűzhártya helyreállítás az érintett műtéti típusok. Miután ezeket a beavatkozásokat legfőként magánklinikák végzik, akik nem kötelesek a hozzájuk forduló páciensek számáról beszámolni, nem lehet pontos adatokkal alátámasztani, hogy ez csak egy felkapott téma, vagy valóban egyre többen keresik-e fel a gátlásaik miatt a plasztikai rendelőket. 

Jó néhány internetes fórum foglalkozik a témával, ahol beavatkozásokon átesett nők számolnak be a tapasztalataikról. A leggyakrabban arról, hogy nagy méretű kisajakkal élni körülbelül olyan volt a számukra, mint skarlátbetűvel, ezért fordultak orvoshoz. „Nem playmate akarok lenni, csak jobb nő”- írja az egyik hozzászóló. A női fórumozók ritkán fejtegették, milyen lelki okai vannak annak, hogy nőgyógyászati beavatkozásokat kértek. A férfi hozzászólók pedig rendszeresen leírták, hogy a nők ok nélkül büntetik magukat gátlásokkal, ezért is tartották fontosnak kiemelni, hogy például egy Safranek nevű hozzászóló szavaival élve „a szép, nagy kisajkak a férfiak számára a legnagyobb ajándék.” A szubjektív esztétikai hibákon kívül vannak más okok is,  néhány fórumozó a szülés utáni deformációkat tartotta olyan problémának, amelyek orvosi korrekciót igényeltek.

25-35 év körüli nők vállalkoznak rá

Az esetek nagy részében úgy tűnt, pszichológus is tudna segíteni ezeken a problémákon, nem lenne fontos a műtéti beavatkozás. „Örök kérdés, hogy plasztikai  sebészet, vagy pszichológus segítsége? Ezt nagyon sokáig boncolhatnánk, egyértelmű konklúzió nélkül”- válaszolt a felvetésre a Díványnak Dr. Fenyőházi János nőgyógyász szakorvos. Az Aesthetica orvosi központ munkatársával főként azt a témát jártuk körbe, mely beavatkozásokat milyen okok miatt választják a nők.
Abban biztosak voltunk, hogy egy intimplasztikai műtéteket végző szakember nem fogja inkább a szexuálpszichológushoz irányítani a hozzá forduló nőt. Dr. Fenyőházi tapasztalatai szerint 25-35 év közötti nők vállalkoznak leggyakrabban az ilyen  beavatkozásokra, és határozottak abban, hogy milyen szakembertől várják a segítséget. „És hogy milyen státuszú nőkről beszélhetünk? Átlagos, hétköznapi nők veszik igénybe ezeket.”

Elengedhetetlen érték a szüzesség

A nőgyógyász szerint  „Magyarországon még nem elterjedt az intimplasztikai beavatkozás, az azonban már most érzékelhető, hogy népszerűbb beavatkozás a kisajak, illetve a hüvelyplasztika. Nyilvánvalóan közrejátszik a beavatkozások egészségügyi indikációja, ami erősebb motivációt jelent a magyar nők számára.” Az orvos hozzátette, külföldön fele-fele arányban oszlik meg az egészségügyi, és esztétikai indikációjú műtétek száma. A hüvelyplasztikát legtöbbször azok a nők veszik igénybe, akik a szülés után feszesebbé szeretnék tenni a hüvelyüket.
Vannak olyan intimplasztikai beavatkozások, amelyeket nem annyira egészségügyi okokból választanak a páciensek, ilyen például a szűzhártya helyreállítás. A Közel-Keleten régóta igény van arra, hogy műtéti úton korrigálják a szűzhártyát, a nyilatkozó orvos szerint hasonló okok miatt hazai páciensek is érkeznek, de feltételezzük, jóval kisebb számban. „Magyarországon is vannak olyan vallási közösségek, ahol elengedhetetlen értékként kezelik a szűzhártya meglétét, így a házasodni készülő, fiatal nő számára fontos a vallása miatt.”

Ha a szexuális életét szeretné izgalmasabbá tenni

A G-pont feltöltése akár luxusbeavatkozás is lehetne, legtöbbször ugyanis nem egészségügyi okok indokolják. „Azok a nők, akik G-pont feltöltésre jelentkeznek, szexuálisan egészségesek, tehát semmiféle szexuális, vagy fizikális problémájuk nincs, csak jobban, fokozottabban szeretnék átélni, vagy ha úgy tetszik, jobbnak szeretnék érezni az együttléteket. Azt gondolom, ha valaki izgalmasabbá szeretné tenni az együttléteket, nem feltétlenül szexuálpszichológushoz fordul, inkább az interneten kutakodik, praktikákat keres”- mondta a nőgyógyász visszakanyarodva az eredeti felvetéshez, hogy kiválthatja-e a plasztikai beavatkozást a szexuálpszichológus munkája.
Miután az intim beavatkozásokra megnőtt az igény, az erről szóló cikkek egy része a műtétek veszélyeire hívja fel a figyelmet. Korábban a British Medical Journal is foglalkozott ezzel a témával, és leginkább két veszélyt emelt ki, hogy a műtétek megváltoztathatják az erogén zónák területét, és hogy az operációk közben idegek sérülhetnek, így előfordulhat, hogy akik a szexuális életüket szeretnék izgalmasabbá tenni, épp az ellenkező eredményt érik el,  a nemi szervük veszít az érzékenységéből. Arra nézve azonban nem szoktak statisztikai adatokkal szolgálni, hogy efféle műhibák milyen gyakran fordulnak elő.

Feltételezzük, boldog is lett

Dr. Fenyőváritól végül azt kérdeztük, hogy a műtét után szokás-e követni a páciens életét és kiderül-e a későbbiekben az, hogy valóban kielégítőbb lett-e a nő szexuális élete. „Természetesen van alkalom, hogy erről tudomást szerezzünk, méghozzá az előírt kontroll vizsgálat keretén belül. Ekkor van mód a szexuális élet javulására rákérdezni. Mivel a szexuális életben minőségi változás következett be, feltételezzük, hogy a páciens boldogabb is lett tőle.”


cikk-tipus-linkek

A tökéletes vagina

Szűzhártya helyreállítás izgalmasabb szexért

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.