Így tudod kikapcsolni

A hirdetésblokkoló ikonját a böngésző címsora mögött találod, általában egy piros stoptábla-féle.
Ha megtaláltad, válaszd ki itt lent, hogy melyik fajta az, és mutatjuk, hogyan engedélyezheted rajta a Díványt.

 1. Írd be a böngészőbe, hogy divany.hu
 2. Keresd meg a böngésző címsora mögött az Adblocker-t, egy STOP-táblához hasonló ikont, és nyomd meg
 3. Keress egy olyan menüpontot, hogy:
  "Kikapcsolás ezen a webhelyen",
  "Ne fusson ezen a webhelyen",
  "Ne fusson a weboldal lapjain"
 4. Töltsd újra az oldalt, és már kész is vagy
 5. Nagyon köszönjük, sokat jelent ez nekünk.
Adblock segítség
 1. Írd be a böngészőbe, hogy divany.hu
 2. Keresd meg a böngésző címsora mögött az Adblock Plus-t, egy STOP-táblához hasonló ikont, és nyomd meg
 3. A "Blokkolt hirdetések" mellett van egy kapcsoló, azt állítsd át
 4. Töltsd újra az oldalt, és már kész is vagy
 5. Nagyon köszönjük, sokat jelent ez nekünk.
Adblock Plus segítség
 1. Írd be a böngészőbe, hogy divany.hu
 2. Keresd meg a böngésző címsora mögött a uBlock pajzs formájú ikonját, és nyomd meg
 3. A megjelenő nagy kék kapcsolót nyomd ki
 4. Töltsd újra az oldalt, és már kész is vagy
 5. Nagyon köszönjük, sokat jelent ez nekünk.
uBlock Origin segítség

Kérdések és válaszok

Sajnáljuk, hogy nem megy könnyen, és nagyon köszönjük, hogy rajta vagy az ügyön. Írj nekünk ezen a linken, és segítünk megoldani.

Mert ezek segítségével működik gazdasági értelemben a lap. Nem kérünk előfizetési díjat, nincs vételár, mint egy nyomtatott újságnál. Az újságíróknak azonban fizetést adunk, az irodát fűtjük és világítjuk, a számítástechnikai berendezéseket, a szervereket és a netkapcsolatot, amelyen át éppen ezt nézed, pénzért vásároljuk. Ha ezt elveszed tőlünk, az nekünk pontosan olyan, mint amikor te nem kapod meg a fizetésed a munkádért.

Mert cserébe létezik egy szuper újság, amelyet folyamatosan fejleszteni tudunk, hogy a legjobb, legérdekesebb témákról tényleg jó cikkeket olvashass. Amelyben nem sajtóközleményeket és PR-anyagokat találsz, hanem minőségi írásokat és igényes tartalmat. Pont azért tudjuk a hirdetéseket és a tartalmat korrektül elválasztani, mert a hirdetési felületeken is megéri jelen lenni nálunk. Főleg, ha látszanak.

Akkor nem látod az újságot. Pont úgy, ahogy akkor sem, ha bevétel hiányában megszűnik. Vagy ahogy nem kapod meg a kifizetetlen kenyeret a boltban. A Díványért tulajdonképpen azzal fizetsz, hogy lehetővé teszed nekünk, hogy bevételünk legyen a hirdetésekből.

Nem kell törölnöd, ha nem akarod. Minden adblockernél egy kattintással állítható, hogy hol tiltsa, és hol engedélyezze a hirdetéseket. Arra kérünk, hogy a Díványon engedélyezd. Ha nem tudod, hogy kell, a lap tetején lévő animációkkal segítünk. Ha úgy sem megy, írj nekünk.

Ha Firefoxot használsz, ellenőrizd a Firefox beállításainál az Adatvédelem és biztonság fülön, hogy Szokásos beállításokkal böngéssz (az angolban az 'Enhanced Tracking Protection'-t állítsd 'Standard'-ra). Az Opera böngészőben van beépített reklámblokkoló funkció is, amit a böngésző jobb felső sarkában jelez egy kék pajzs ikon, fehér pipával a közepén. Erre kattintva lehet kikapcsolni is. Ha Kaspersky Anti-Bannered van,

 1. Lépj be a Settings-be a Kaspersky programban

 2. Kattints a Protection menüpontra a bal oldali sávban

 3. Kattints az Anti Banner csíkra

 4. Itt pipáld ki a “Use the list of allowed URLs”-t

 5. Kattints az alatta lévő Configure… linkre

 6. Address masknak írd be: https://divany.hu, Status-t állítsd Active-ra.

 7. Alul kattints az Add-ra

Elvileg ennyi, nagyon köszönjük! Ha ezután sem látod a tartalmainkat, írj nekünk!

Nagyon klassz, hogy érted, hogy a cikkeket, amiket olvasol, ugyanúgy meg kell csinálni, mint a kenyeret, és te kész lennél ugyanúgy fizetni is érte. Viszont sajnos nem tudunk átállni erre a rendszerre. Ahhoz, hogy pénzért cserébe hirdetésmentességet biztosíthassunk, meg kellene oldanunk, hogy mindenki regisztráltan, azonosítva, belépve olvasson minket (innen tudnánk, hogy ki kap hirdetést, és ki nem), és ennek a kivitelezése nagyon messzire mutat. Addig is viszont, amíg ki tudna épülni egy ilyen rendszer, valamiből fenn kell tartanunk a kiadót, fizetni a szerzőket, porszívózni az irodát, megvenni a szükséges eszközöket. Ezeket hirdetések nélkül mind nem tudjuk megcsinálni.

Írj nekünk, hogy melyik, és megpróbáljuk mielőbb kivezettetni a piacról, vagy megjavíttatni. Technikai és formátumbeli szabályokkal is törekszünk arra, hogy ne találkozz nálunk kellemetlen hirdetéssel. De ahogy a papírújságból sem tudod kivágni a reklámot olvasás előtt, a tévében sem tudod mindig átugrani, és az óriásplakátokat se takarja el neked senki az utcán, ugyanúgy arra kérünk, hogy fogadd el a reklámot nálunk is. Ha a weben kiblokkolod a hirdetéseket, azzal csak azt éred el, hogy azok a szereplők járnak jól, akiket nem lehet megkerülni, vagy akiknek konkrétan fizetned kell, vételár, előfizetési díj vagy adó formájában. Pont azoknak lesz rosszabb, akiket épp olvasol, és feltehetőleg kedvelsz. Köszönjük!

Mustra