Ha nem akar sok időt tölteni a konyhában Húsvétkor, de mégis összedobna valami villantós desszertet, akkor ezek a tortácskák jelenthetik a tökéletes megoldást!
Az alapjuk egy nagyon egyszerű muffin, amelynek a tésztáját őrölt mandulával turbóztuk fel és reszelt sárgarépával tettük szaftossá – így rögtön a húsvéti kötelező répatorta is letudva! A muffinok menősítéséről pedig a tojáslikőrös-vaníliás fehércsokikrém gondoskodik. A krémre már csak néhány apró-színes húsvéti ehető dekor kell, és tálalhatjuk is a desszertet, akár a locsolóknak is!

Hozzávalók 12 darabhoz:
Muffin:
160 g liszt
80 g darált mandula
2 tk. sütőpor
fél rúd vanília magjai
120 g sárgarépa (megtisztítva mérve), lereszelve
110 g nádcukor
2 tojás
140 g natúr joghurt
150 ml étolaj
Krém:
170 g fehércsokoládé
1 tk. méz
fél rúd vanília
50 ml habtejszín
45 ml sűrű tojáslikőr
Díszítés:
csoki- vagy marcipánfigurák (nyuszi, bárány, tojás stb.)
Krém
- Érdemes a krémmel kezdeni. A fehércsokoládét apróra vágjuk.
- A tejszínt a mézzel és a vanília magjaival együtt forrásig melegítjük, majd beledobjuk a fehércsokoládét, és egyneművé keverjük. Ha nem olvad fel az összes csokoládé, óvatosan tovább melegítjük kicsit, míg teljesen egynemű nem lesz a krém.
- Ekkor hozzáadjuk a tojáslikőrt is, és hűtőben 2-3 óra alatt teljesen kihűtjük.
Süti
- A muffinokhoz összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mandulát és a sütőport.
- Egy másik edényben egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk a többi hozzávalót: a vaníliamagokat, a lereszelt sárgarépát, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és az olajat.
- Ezt a nedves masszát összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
- A muffintésztát egy muffintepsi kapszlikkal kibélelt mélyedéseiben elosztjuk. 180°C- ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Összeállítás
- A lehűlt krémet elektromos habverővel kihabosítjuk. Csillagcsöves habzsák segítségével a muffinok tetejére adagoljuk tetszőlegesen: nyomhatunk kis krémrózsákat, vagy körkörösen haladva is díszíthetünk a krémmel.
- Végül a tortácskákat húsvéti csoki- és marcipánfigurákkal díszítjük.
