ZÖLD

A pasáé mára bomlana le

2009. november 20., péntek 13:29

Jó móka volt a múlt héten a suli udvarán a dirivel meg a tanárokkal együtt összetaposni kétszáz műanyag palackot.


De nemcsak erről volt szó az újbudai Bocskai István Általános Iskolában. A tanulók előadásából kiderült: szemétkupacok, olajban ázó tengeri madarak, kiszáradt táj, vagy éppen árvíz lehet úrrá élőhelyünkön. Ha nem vigyázunk –  ám a gyerekek vigyázni akarnak, ezért is vettek részt a fenntarthatósági napon.

mierttapos

Mire is ügyeljenek a lurkók?

A műanyag zacskók elnyűhetetlensége például azzal illusztráltható, hogy ha az utolsó budai pasa eldobott volna egyet, mára bomlana le. A felelős magatartás kialakításához ismeretanyagot és szabadon letölthető programot nyújt a www.henkel-smile.hu honlap, amely tartalmaz egy helyzetjelentést a veszélyforrásokról és a következményekről, egy leírást a megújuló energiaforrásokról, egy fenntarthatósági kisszótárt, valamint egy-egy, a gyerekek otthonát és iskoláját felmérő tesztet és egy szakirodalom jegyzéket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta