A hat legjobb csináld magad macskaágy

Őrült drágán is vehetsz már kedvencednek fekhelyet, de ha ügyes vagy, te magad is barkácsolhatsz egyet. Nemcsak sokkal olcsóbb, de garantáltan egyedi lesz. Összegyűjtöttük a legjobban sikerült próbálkozásokat.

1. Régi asztalból sikkes fekhely

Ez a roppant elegáns macskadívány egy régi asztalból készült. Azt nem állítjuk, hogy kevés meló van vele, költeni viszont csak némi csiszolópapírra és a festékre kell. Meg persze a párnára, de ha még varrni is tudsz, azt is bőven bolti ár alatt kihozhatod. Itt megnézheted lépésről lépésre, hogyan készült.

2. Még a legbénább is meg tudja csinálni

Ha az első pontnál elkedvetlenedtél, most feldobunk egy ultrakönnyű projekttel. Minden macska imádja a kartondobozokat, kár, hogy azok nehezen válnak lakásod díszeivé. Viszont, ha ilyen csinossá alakítod, mindenki boldog lesz a végére. Az elkészítése végtelen egyszerű, de a terv kiagyalója azokra is gondolt, akiknek ez is nehézséget okozhat, úgyhogy egy letölthető PDF-ben még a sablonokat is megszerezheted. Utána már tényleg csak egy dobozra és egy ollóra van szükséged. Ha tudsz varrni - vagy befektetsz egy textilragasztó sprayre -, szép kárpittal tovább csinosíthatod.

3. Régi bőröndből hordozható cicaágy

Ehhez sem kell túl sok kézügyesség, csak egy kis mázli, hogy akár a nagyiék padlásán, akár lomtalanítás idején, vagy ha úgy sem megy, régiségkereskedésben egy jobb külsejű régi bőröndre lelj. Ha a tetejét leszeded, talán jobban néz ki, viszont ha nem, bárhova magaddal is viheted. Elég egy régi párnával vagy puha takaróval kibélelned, és már boldoggá is tetted a cicádat.

4. Minimalista macskabunker

Minden cica imád védett helyről bambulgatni, és ha azon a körmét is élesítheti, az maga a paradicsom. Nem nagy truváj összerakni ezt sem, viszont alapvető barkácsfelszerelésre szükségünk lesz.

5. Romantikus cicaveranda

Minimális erőfeszítéssel készíthetünk kinti fekhelyet egy ládából, de ne felejtsük el eltávolítani a kiálló nagyobb szálkákat. Bármelyik piac környékén kunyizhatunk ilyet, de néhány régi lécből pár szög és egy kalapács segítségével magunk is összeeszkábálhatunk egy ehhez hasonló kis ágyat. Kreatívabbak ne álljanak meg a szívecskés dísznél!

6. Kucorgó társaságkedvelő macskáknak

Kialakíthatod régi virágcserépből, ikeás tárolóból is, de régi gyerekbútornak is könnyedén adhatsz így új funkciót. Minden macska szívesen szuszakolja bele magát olyan üregekbe, melyekbe épp csak belefér, a kör alakú kucorgóval simán kielégíthetjük ilyen irányú vágyait.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek