ZÖLD RÖVIDHÍR

San Francisco lett Észak-Amerika legzöldebb városa

2011. július 3., vasárnap 10:33

San Francisco érdemelte ki az Észak-Amerika legzöldebb városa címet annak a felmérésnek a nyomán, amely a 27 legjelentősebb kanadai és egyesült államokbeli város környezetvédelmi teljesítményét és tisztaságát vizsgálta - írja a GreenBiz.com.

Az Economist Intelligence Unit által levezetett és a Siemens által megrendelt kutatás, amelyen San Francisco lett a legzöldebb város, a Green Cities Index (Zöld Városok Katalógusa) elnevezésű kutatási projekt része, amely a globális régiókat és fővárosaikat kíséri figyelemmel. Az ilyen módon létrejött nyilvántartás egyébként Európát, Latin-Amerikát és Ázsiát is magában foglalja, amelyet ebben az évben terjesztettek ki Észak-Amerikára és Németországra.

San Francisco olyan versenytársakat utasított maga mögé, mint például Vancouver, New York, Seattle, Denver és Boston. A vizsgálat során többek közt a szén-dioxid aránya, az energiafelhasználás, az épületek, a közlekedés, a víz, levegő és a környezetvédelmi politika játszott közre a rangsorolásban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta