Rájár a rúd Friscóban az aranyhalrajongókra

Friscóban eddig is különösen fontosnak tartották a tudatos állattartás elősegítését az egyre szigorúbb szabályozással, most már az aranyhalak sem lehet csak úgy tartani.

Mindenféle kisállat eladását betilthatják San Franciscóban, ha a San Franciscó-i állatvédelmi és jóléti szervezet törvénytervezetét elfogadják.

A városvezetés egy ideje már próbálkozik a felelőtlen kisállattartás visszaszorításával, elsősorban a kínálati oldal ellehetetlenítésével: a tenyésztelepek és üzletek működését igen szigorúan szabályozták, mostanra viszont nemcsak a kutyák és a macskák, hanem a jóval kisebb kedvencek, például a hörcsögök és az aranyhalak védelmét is előtérbe helyezték. A törvény első sorban az impulzusvásárlások számát kívánja csökkenteni, ami már eddig is túl sok kis állatot juttatott a kukákba vagy a vécébe. A halak azért kerültek most be a szórásba, mert - mint azt Philip Gerrie, a bizottság egyik tagja a San Francisco Chronicle-nek elmondta - a halakat embertelen körülmények között tenyésztik, vagy ha nem, akkor az ökoszisztémát veszélyeztető mértékben halásszák őket természetes élőhelyükről.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek