ZÖLD RÖVIDHÍR

Rájár a rúd Friscóban az aranyhalrajongókra

2011. június 29., szerda 11:09

Friscóban eddig is különösen fontosnak tartották a tudatos állattartás elősegítését az egyre szigorúbb szabályozással, most már az aranyhalak sem lehet csak úgy tartani.

Mindenféle kisállat eladását betilthatják San Franciscóban, ha a San Franciscó-i állatvédelmi és jóléti szervezet törvénytervezetét elfogadják.

A városvezetés egy ideje már próbálkozik a felelőtlen kisállattartás visszaszorításával, elsősorban a kínálati oldal ellehetetlenítésével: a tenyésztelepek és üzletek működését igen szigorúan szabályozták, mostanra viszont nemcsak a kutyák és a macskák, hanem a jóval kisebb kedvencek, például a hörcsögök és az aranyhalak védelmét is előtérbe helyezték. A törvény első sorban az impulzusvásárlások számát kívánja csökkenteni, ami már eddig is túl sok kis állatot juttatott a kukákba vagy a vécébe. A halak azért kerültek most be a szórásba, mert - mint azt Philip Gerrie, a bizottság egyik tagja a San Francisco Chronicle-nek elmondta - a halakat embertelen körülmények között tenyésztik, vagy ha nem, akkor az ökoszisztémát veszélyeztető mértékben halásszák őket természetes élőhelyükről.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta