ZÖLD RÖVIDHÍR

Június 15. - A Nemzetközi Szél Nap

2011. június 15., szerda 11:01

A széllel foglalkozó két legnagyobb szervezet közösen szeretné felhívni a figyelmet az egyik legfontosabb megújuló energiaforrásra.

Az idén ötödször rendezik meg a Nemzetközi Szél Napját, a két legnagyobb szélenergiával foglalkozó társaság, az EWEA (European Wind Energy Association) és a GWEC (Global Wind Energy Council) szervezésében.

Az esemény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a megújuló erőforrások, elsősorban a szélenergia lehetőségeire és erejére. Az első szélnap 2007-ben volt, az eseményt két évvel később már több kontinensen megtartották. A hivatalos honlapon található térkép szerint szerint itthon Budapesten, Győrben, Ikerváron, Nyíregyházán és Bükkaranyoson lesznek rendezvények. A magyar szörfösök azért is szeretik a szelet, mert amint nekiáll fújni, a Balatonon és a Velencei-tavon kiválóan lehet edzeni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta