ZÖLD RÖVIDHÍR

Bírságot akarnak fizettetni minden antibiotikum használóval

2011. április 15., péntek 11:53

Az egyre veszélyesebb baktériumrezisztencia megfékezéséért drágítaná az antibiotikumokat a WHO.

Ha valaki antibiotikumot használ, fizessen illetéket a gyógyszer árán felül, áll abban a tervezetben, amelyet a WHO és a CDC tett közzé az egészségügyi világnap alkalmából. Az első pillantásra meglepő javaslatot azért írta a két szervezet, mert a világon jelenleg mindenütt túlságosan nagy arányban használnak indokolatlanul antibiotikumokat, ami nemcsak az emberi egészségre káros, de ellenállóvá teszi a baktériumokat is, amiket aztán csak még erősebb antibiotikumokkal lehet majd visszaszorítani.

A tervezet szerint az egészségügyi és mezőgazdasági (állatenyésztéshez rutinszerűen használt) antibiotikumok után használati díjat kellene fizetni, amit aztán a szervezetek visszafordítanának új antibiotikumok kutatásába. A nagy gyógyszercégeknek ugyanis nem éri meg új szerek piacra dobása, hiszen az egyre rezisztensebb baktériumok ellen egyre több kell a régi hatóanyagú gyógyszerekből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta