ZÖLD RÖVIDHÍR

A csimpánzoknál is fertőz az ásítás

2011. április 11., hétfő 10:53

Nemcsak az emberek, de a majmok is éreznek empátiát - legalábbis a kutatók szerint, akik csimpánzokon tesztelték, mennyire ragadós az ásítás.

Huszonhárom csimpánz segítségével végeztek el egy kísérletet, melynek során kiderült, hogy a majmok körében is ragadós az ásítás, és hogy ez elég jó indikátora annak, hogy egy állat képes-e empátia érzésére - számolt be a BBC.

A kutatók két csoport, külön nevelt majomnak mutattak videófelvételeket ásító fajtársaikról, és a film után a majmok is érzékelhetően többet ásítoztak. Ami különösen érdekes, hogy a majmok sokkal nagyobb arányban ásítoztak, ha a felvételen olyan alanyt mutattak neki, akit előzőleg már ismert a saját csoportjából.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta