Öt dolog, amit ne vegyél meg, ha bulit szervezel

Amit nem veszel meg, azt nem kell kidobni, nem kell újrahasznosítani, nem kell elszállítani. Öt dolog, amire egészen biztosan kár pénzt kidobni, ha bulit szervezel.

A Celebrate Green oldal gyűjtötte össze, mi az az öt dolog, amit soha ne vásároljunk meg, ha születésnapi bulit vagy kerti partit tartunk.

Örökérvényű igazság, hogy a legjobb az, ha nem veszünk semmit, így biztosan nem termelünk feleslegesen szemetet, és nem károsítjuk a környezetünket. Ugyanis nehezen elképzelhető egy olyan háztartás, ahol ne lenne meg minden egy születésnapi buli megrendezéséhez.

Living Locurto
Living Locurto

Íme öt dolog, amire biztosan felesleges pénzt kidobni:

Meghívó

Bár a papír újrahasznosítható, de pont az újrahasznosításhoz kell feleslegesen energiát felhasználni, arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy a meghívottak is szelektíven gyűjtik a hulladékot. Jobb megoldás, ha interneten küldünk meghívót, de személyesebb, ha telefonálunk. Jópofa ötlet az ehető meghívó, ami lehet egy „megírt” mézeskalács is.

Eldobható evőeszközök és papírtányérok

Érthetetlen, hogy egy kerti partira, ahol egy kicsit a természetet is ünnepeljük, miért kell műanyag evőeszköz? Sokkal jobb érzés a saját, jó minőségű villával enni, mint egy műanyaggal, arról nem is beszélve, milyen egy jó bort műanyag pohárból kortyolni! Ha a mosogatástól félünk, nyugodtan megkérhetjük a meghívottakat, hogy egy tányér étel mellé hozzanak magukkal saját evőeszközt is.

Csomagolópapír

Csak karácsonykor 100 000 tonna csomagolópapír fogy Európában, mely közel 600 000 fa kivágását jelenti. Éppen ezért találta ki a Greenpeace a Stop Wrapping mozgalmat. Ételt, vagy konyhai ajándékot csomagolhatunk szép konyharuhába, de bárki örül egy új törülközőnek is. Ha nem akarunk semmibe csomagolni, rejtsük el az ajándékot! Nem csak a gyerekek élvezik az utat, amíg megtalálják!

Eldobható dekoráció

Magyarországon is egyre több fogy az egyszer használatos terítőkből, lampionokból, művirágokból. Ezek tényleg teljesen feleslegesek! Este díszíthetjük a teret, akár a kertet is színes fényekkel, de egy születésnapon felfűzhetjük az ünnepelt családi fotóit is papírszerpentin helyett.

Ajándékok

Természetesen ajándékot vinni kell, de egészen biztosan nem egy századik fröccsöntött kisautónak örül a legjobban az ünnepelt gyerek, de a felnőttek is díjazzák a nem mindennapi meglepetéseket. Vásárolhatunk valamelyik magyar kézműves online shopból, vagy fogyatékkal élő emberek termékeiből is.  Nőknek jó ötlet lehet a kézműves szappan, vagy sajátgyártású testápoló olajak is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek