ZÖLD RÖVIDHÍR

Dr. Csont csimpánzokat ment

2011. március 2., szerda 14:01

Emily Deschanel, a Dr. Csont sztárja levélben tiltakozott az ellen, hogy 14 idősödő csimpánzt küldjenek vissza az állatkísérleti laborokba.

A hollywoodi sztár felháborodott, amikor arról értesült, hogy egy texasi kísérleti laborba akarnak szállítani 14 olyan csimpánzt, amelyek éveken át szenvedték el az állatkísérletek megpróbáltatásait - írja az Ecorazzi .

A csimpánzok egy csatát már nyertek

Az emberszabásúak jelenleg egy olyan intézményben élnek, amely a különféle teszteket túlélő állatok nyugdíjas otthonának tekinthető. Most azonban az Egészségügyi Minisztérium egy texasi laboratóriumba szállíttatná vissza a csimpánzokat, hogy ott további kísérleteket végezzenek rajtuk. A szóban forgó Southwest National Primate Research Centernek a sztár szerint komoly múltja van a kísérleti állatok kihasználásában.

"Minden csimpánznak saját története van" - írja Deschanel. "Amint azt tudják, ezek a történetek tele vannak fájdalommal és szenvedéssel. Önök lehetőséget adhatnak arra, hogy ennek a 14 csimpánznak hepienddel záruljon a története."

A csimpánzok egy csatát már nyertek a közelmúltban: az Egészségügyi Minisztérium 186 állat átszállítási tervét függesztette fel. Ugyanakkor a sztár által annyira védett 14 csimpánz sorsáról még nem döntöttek. A környezettudatos életmódot hirdető és vegán étrenden élő színésznő már számos alkalommal bizonyította, hogy igazi állatvédő, és ha kell, tenni is tud értük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta