Dr. Csont csimpánzokat ment

Emily Deschanel, a Dr. Csont sztárja levélben tiltakozott az ellen, hogy 14 idősödő csimpánzt küldjenek vissza az állatkísérleti laborokba.

A hollywoodi sztár felháborodott, amikor arról értesült, hogy egy texasi kísérleti laborba akarnak szállítani 14 olyan csimpánzt, amelyek éveken át szenvedték el az állatkísérletek megpróbáltatásait - írja az Ecorazzi .

A csimpánzok egy csatát már nyertek

Az emberszabásúak jelenleg egy olyan intézményben élnek, amely a különféle teszteket túlélő állatok nyugdíjas otthonának tekinthető. Most azonban az Egészségügyi Minisztérium egy texasi laboratóriumba szállíttatná vissza a csimpánzokat, hogy ott további kísérleteket végezzenek rajtuk. A szóban forgó Southwest National Primate Research Centernek a sztár szerint komoly múltja van a kísérleti állatok kihasználásában.

"Minden csimpánznak saját története van" - írja Deschanel. "Amint azt tudják, ezek a történetek tele vannak fájdalommal és szenvedéssel. Önök lehetőséget adhatnak arra, hogy ennek a 14 csimpánznak hepienddel záruljon a története."

A csimpánzok egy csatát már nyertek a közelmúltban: az Egészségügyi Minisztérium 186 állat átszállítási tervét függesztette fel. Ugyanakkor a sztár által annyira védett 14 csimpánz sorsáról még nem döntöttek. A környezettudatos életmódot hirdető és vegán étrenden élő színésznő már számos alkalommal bizonyította, hogy igazi állatvédő, és ha kell, tenni is tud értük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek