#VILÁGOM

Elhunyt Kamondi Zoltán

2016. március 17., csütörtök 09:57

Értesüléseink szerint 55 éves korában elhunyt Kamondi Zoltán Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer. Filmrendező diplomáját 1988-ban szerezte, előtte két évig a Balázs Béla Stúdió vezetőségének tagja volt. A 89-es román forradalom alatt haditudósító volt, ez idő alatt pedig Makk Károllyal is dolgozott, mint forgatókönyvíró és társrendező.

1024px-KamondiZoltan
Fotó: Wikipedia

Első játékfilmjét 1990-ben forgatta Halálutak és angyalok címmel, amit Cannes-ban mutattak be. 2001-ben huszonöt órás dokumentumfilmet rendezett Petri György költő életéről és munkásságáról, In Memoriam Petri György címmel. Egy évvel később tanítani kezdett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, színházakban (többek között a Vígszínházban is) pedig 1992 óta dolgozott.

Kamondi nemrég fejezte be utolsó filmjét, amelynek címe Halj már meg, a főszereplők pedig Ónodi Eszter, Kováts Adél, Cserhalmi György és Hegedűs D. Géza.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta