#VILÁGOM

A Google megtanítja tereminen játszani!

2016. március 10., csütörtök 15:04

Ötletes doodle-t vetett be a Google 2016. március 9-én, Clara Rockmore születésének 105. évfordulóján: a jeles nap alkalmából egy háromlépéses minitanfolyamon bárki is kipróbálhatta, milyen az egyik legmenőbb hangszeren, a tereminen játszani. 

Ha nem ismerné Rockmore-t: eleinte hegedűzni tanult, aztán ezt később (a húrok miatt) teljesen feladta és a tereminhez pártolt. Ez az eszköz egyike az első elektromos hangszereknek, 1916-ban találta fel Leon Teremin orosz fizikus, zenélni pedig a megérintése nélkül lehet vele, úgy, hogy a zenész a kezeit mozgatja a két antenna között, az egyikkel a hang frekvenciáját (magasságát), a másikkal amplitudóját (a hangerőt) szabályozza.

A tegnapi doodle nemcsak a hangszert és annak sajátosságait adta vissza, de Rockmore világának vizualitását is, ami többek között az art deco stílusban öltött formát. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta