#VILÁGOM

Erwin Wurmnál Freddy Kruger és a kanapé találkozik a boncasztalon

2016. február 6., szombat 09:45

Újabb hatásvadász kollekcióval rukkolt elő az Egyperces szobrokról elhíresült osztrák művész, Erwin Wurm aki ezúttal Charles és Ray Eames ízlésvilágát hozta össze Freddy Kruger rémálomszerű külsejével. Legalábbis első ránézésre ez a kép ugrik be a párizsi Thaddaeus Ropac által kiállított munkákról – írja a fastcodesign.com. A Grindhouse egyes jeleneteibe is beillően deformálódott, részben felismerhető bútorok egy része úgy fest, mintha megolvadt volna, a felhővel kiegészült lámpán egy műanyag vödör díszeleg, míg a hűtőszekrény egy olvadt vajdarabra emlékezteti a nézőt. 

„A forma lehet akár egy testápoló doboza, egy óra, egy kanapé vagy akár egy fotel is" – mondja a nyugati társadalmat gyakran kritizáló művész, aki a 'Lost' néven futó sorozata készítésénél különösen fontosnak tartotta, hogy vintage bútorokkal és tárgyakkal dolgozzon. Wurmtól egyébként sem áll távol, hogy manipulálja a valóságot, vagy legalábbis olyan dolgokat mutasson be, amelyek részben ismerősek lehetnek, de mégis az élethű daraboknak egy eltorzított formái. „Ha kellő humorérzékkel közelítem meg a dolgokat, akkor az emberek azonnal azt feltételezik, hogy azt már nem is kell komolyan venni. De szerintem a társadalmi igazságok és az emberi lét különböző módokon is megközelíthető. Nem kell mindig mindent halálosan komolyan venni. Sokkal könnyebb szarkazmussal és humorral szemlélni a körülöttünk lévő világot" - magyarázza Wurm.

A szürreálisra sikerült, többfunkciós tárgyakat bemutató kiállítás a francia főváros után Berlinben, Londonban, Firenzében, Kaliforniában és több nyilvános helyszínen is látható lesz az elkövetkezendő hónapokban. Addig is nézze meg a galériában a formalizmust humorosan megközelítő 61 éves Wurm legújabb munkáit; ha pedig az olyan régebbi, híressé vált agyszüleményekre kíváncsi, mint az eltorzított teherautó vagy a furcsán vékony ház, azokat ide kattintva nézheti meg!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta