#VILÁGOM

A londoni Saatchi csak csajos kiállítással ünnepli a születésnapját

2016. január 24., vasárnap 18:25

A Saatchi galéria londoni kirendeltsége 30 éves évfordulóját ünnepli, ebből az alkalomból különleges kiállítással készültek. A január 13-án megnyílt Pezsgő élet című tárlaton ugyanis kizárólag 14 női alkotó műveit mutatják be. "Az évek során mindig is támogattuk a női művészek munkáját, és néhányak közülük azóta a kortárs művészet meghatározó alakjai, de még mindig sok a tennivaló." -nyilatkozott Nigel Hurst, a galéria vezetője a Guardiannek. "A női művészek a kortárs művészetben ma már sokkal jobban megjelennek, mint korábban, de összehasonlítva helyzetüket a férfi művészekével, még mindig ott van az üvegplafon."

A különbség nagyon is jól látható a művészek neme és a beárazásuk között. Ennek bizonyítéka, hogy a legmagasabb áron elkelt, női művésztől származó mű 7,1 millió dolláért kelt el (Yayoi Kusama festményéről van szó), míg férfi művész eseteén ez a szám 58,4 millió dollár (ennyit Jeff Koons egyik szobráért fizettek). A East London Fawcett group 2013-ban auditált jelentése szerint a 134 londoni galériának csak 31 százaléka foglalkozott női művészekkel. 

A kiállítás címe egy amerikai művésznő, Julia Wachtel munkájából származik. A "Champagne Life"-ra refelektál,  Kim Kardashian és Kanye West  fotóját ábrázolja, mellettük egy kék Minnie egérrel. Érdekesség, hogy a kiállítást pont egy időben rendezik egy másik tárlattal, melynek No Man's Land a címe, és 100 női művészt mutat be. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta