#VILÁGOM

A Life on Mars templomi orgonán is tökéletes

2016. január 12., kedd 11:19

David Bowie hétfői halálhíre az egész világot sokkolta: a legendás énekes alig pár napja ünnepelte 69. születésnapjátés hozta ki legújabb, Blackstar című lemezét, a család közleményéből azonban kiderült, már 18 hónapja küzdött a rákkal. Az internetet azóta elárasztották a Bowie életműve előtt tisztelgő képek, fotók, videók és idézetek. Hogy a zenész munkássága mekkora hatással volt a világra, mi sem bizonyítja jobban, mint ahogy az angliai Hertfordshire St. Albans templomának orgonistája lerótta tiszteletét: az egyik leghíresebb dal, a Life On Mars orgonaátiratával búcsúzott tőle. 

A St. Albans orgonistájának, Nicholas Freestone-nak a produkcióját pár órával a zenész halálhíre után töltötte fel a Facebookra a templom oldalának adminisztrátora, azóta 55 ezren osztották meg és a kommentekben mondtak köszönetet Freestone-nak a gesztusért.

Az 1971-ben megjelent Life On Mars orgonás átiratából is egyértelműen megmutatkozik, hogy Bowie dalai bármilyen hangszeren, bármikor megállják a helyüket most is, és fogják még akkor is ha beigazolódik, ha esetleg tényleg van élet a Marson, és az egész emberiség átköltözik oda. Mutatjuk a videót, ide kattintva pedig érdemes az eredeti verziót is megnézni mindenkinek, aki esetleg nem ismerte eddig.

St Albans Cathedral Tribute to David Bowie

A special tribute to David Bowie who died today. Thank you to our marvellous Organ Scholar!

Közzétette: St Albans Cathedral – 2016. január 11.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta