#VILÁGOM

Lemmy Kilmister tovább él kicsit 2016 legőrültebb filmjében

2015. december 29., kedd 19:18

Szomorú aktualitást adott a jövő év egyik legjobban várt filmjének, hogy tegnap elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead, meg úgy általában a rockandroll frontembere. A zenész többek közt Iggy Poppal, Grace Jonesszal, Tom Arayával, Mark Lanegannel és Nina Hagennel forgatott tavaly egy koncertfilmet az 1969-születésű svéd-belga művész, Björn Tagemose rendezésében, a veretes című Gutterdämmerung trailere októberben jött ki, novemberben pedig már látható volt belőle pár exkluzív jelenet egy Henry Rollins és Jesse Hughes által adott közös koncerten Londonban. 

„Hangos és sötét tündérmese” – harangozta be a rendező a „Föld leghangosabb némafilmje” alcímmel futó művet, amiről egyenlőre még csak annyit lehet tudni, hogy a fekete-fehér film a némafilmek hangulatát szeretné meg újra megidézni, azzal a különbséggel, hogy míg a húszas évek némafilmjei alatt élő zene ment, addig Tagemose szürreális alkotásában egy rockzenekar csap majd a húrok közé.

A kortárs tervezők és zenészek körében jól ismert első filmes, Tagemose nem bízta a véletlenre a stáblistát, filmjében Kilmister és Iggy Pop (utóbbi egy Vicious nevű punk-rock angyalt alakít) mellett olyan legendás zenészek tűnnek majd fel, mint a puritán pap szerepében feltűnő Henry Rollins, a világ egyik legjobb gitárosa, Slash, Tom Araya a Slayerből, Josh Homme, Nina Hagen, Grace Jones, Jesse Hughes, Mark Lanegan, a Voltbeat zenekar és a Justice duó. Kattintson a videóra és nézze meg az előttünk álló év egyik legelborultabb és legjobban várt filmes munkájának előzetesét!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta