#VILÁGOM

Döntse el ön, milyen kortárs európai film kerüljön a mozikba!

2015. november 2., hétfő 15:27

Amennyiben ön egy igazi filmfanatikus, már bizonyára értesült róla, hogy november harmincadikáig ismét lehet abba a száz fős klubba jelentkezni (pályázni), ahol a szerencsés tagok az idén hazánkban még be nem mutatott európai filmek közül tízet vitathatnak majd meg, és választhatják ki a legjobbat, vagy a sikerre legesélyesebbet közülük. Nem véletlen, hiszen a Scope100 egy hazai, ingyenes, zártkörű online filmfesztivál a filmes termés krémjéből, száz magyar filmőrült (lásd ScopeKözönség) számára. 

A fesztivál menete, hogy a ScopeKözönség privát hozzáférést kap 10 vadonatúj európai filmhez a FestivalScope online filmvetítőjében. A ScopeKözönségnek hat hét áll rendelkezésére, hogy a filmeket megnézze és kitöltsön a filmekről egy-egy kérdőívet. Ezután közös vetítéseket is szerveznek, és megbeszélik a filmek során felmerült kulcskérdéseket. Céljuk, hogy egyszerű, rövid és pontos navigációt találjanak az elemzett filmekhez. Az online fesztivál végére egy átszűrt sorrend áll össze, aminek élén – reményeik szerint – a legjobb hazai eredménnyel kecsegtető film áll majd. Tavaly például a Magam ura című norvég filmet mutatták be végül a fenti kiválasztási metódussal a hazai mozik.

A ScopeKözönséget a Magyarhangya közösségi filmforgalmazó és filmklub-mozgalom toborozza, ez lesz a második ilyen projektjük.  A tavalyihoz hasonlóan idén is mindenkire érvényes a felhívás, korosztályi, nemi és képzettségi megkötés nélkül, ám angolul tudni kell, és előnyös, ha szélessávú internethozzáférése is van a pályázóknak. Aki csatlakozik, elfogadja, hogy a feladat aktív részvételt kíván az online filmfesztivál értékelésében. Véleményük megosztásáért cserébe a ScopeKözönség tagjai vadonatúj filmeket nézhetnek meg ingyen. A program arra keres válaszokat, hogy ez a nem professzionális, ám értő közönség milyen kérdéseket tart legfontosabbnak a mai Európában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta