Kultúrprogramok a hosszú hétvégére

Mutatunk pár alternatívát arra az esetre, ha nem egy ünnepi megemlékezésen vagy utazással ütné el az október 23-i hosszú hétvégét. Tartalmas programokért, elgondolkodtató filmekért és vasárnapi kincsvadászatért kattintson a folytatásra!

Kortárs művészet, rendhagyó környezetben

Art Moments

Következő programunkat azoknak ajánljuk, akik szeretik a kortárs művészetet, csak nem a múzeumok steril környezetében. Az Art Moments lényege pont ez: megmutatni az alkotásokat testközelből, rendhagyó környezetben. A 2015-ös fesztivál programja az ,, Art Around Us” ( a minket körülvevő művészet) gondolat köré épült. Idén arra szeretnék a szervezők felhívni a figyelmet, hogy a művészet ott van velünk a hétköznapjainkban, az aluljáróban egy graffitiként, egy vázaként az asztalon, vagy megszokott kiegészítőként a nappalink falán. Idén három helyszínen nézhetjük meg a kiállított alkotásokat, de a központi hely a Várkert Bazár lesz, ahol arab tematikájú kiállításokat tekinthetünk meg.

Mikor és hol?
2015. október 15. és 31. / Várkert Bazár

Németh Edina (Edina's Papter Installation) őszi installációja a Millenáris Parkban
Németh Edina (Edina's Papter Installation) őszi installációja a Millenáris ParkbanKovacs Tamas / Facebook / Art Moments

Múzeumi séta

Ludwig Goes Pop + The East Side Story

A Ludwig Múzeum legújabb Ludwig Goes Pop + The East Side Story kiállítását mi biztos megnézzük és ajánljuk mindazoknak, akik bírják a pop art alkotásokat. Az egyedülálló tárlat ezt az izgalmas, az absztrakcióval ellentétben jóval emberközelibb módon kommunikáló  korszakot mutatja be, ráadásul úgy, hogy a korszak ikonikus művészei – Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Robert Rauschenberg, Andy Warhol, Tom Wesselmann, stb. –, mellett a kevésbé ismert alkotókat is bemutatja. A tárlat a Ludwig múzeumok együttműködésével valósult meg, és Budapesten a korszak magyar és kelet-európai alkotóinak művével is kiegészül.

Mikor és hol?
2015. október 09 - 2016. január 03./ Ludwig Múzeum

937 16286-p
Ludwig Múzeum / Rheinisches Bildarchiv

Nem matiné

Audiard Maraton

Ha nincs kedve kirándulós programhoz, akkor ajánlunk egy jó filmnézőset a Toldi moziban – már amennyiben nem kommersz vígjátékra vagy romantikus love storyra vágyik. Az Audiard Maraton Jacques Audiard rendező Arany Pálmával díjazott filmje, a Dheepan – Egy menekült története premierje lesz az apropó, de előtte bemutatják a rendező előző filmjeit, többek között a 2009-ben Cannes-i Fesztivál nagydíjas A prófétát és a szintén díjesővel jutalmazott Rozsda és csont című alkotást Marion Cotillard főszereplésével. Amennyiben ezt a pár napot olyan tartalmas programokra fordítaná, amikre a hétköznapokban nincs ideje, itt a helye.

Mikor és hol?
okt. 23.-24. / Toldi Mozi

Jacques Audiard rendező kezében az Arany Pálmával, és a Dheepan két szereplője, Kalieaswari Srinivasan és Jesuthasan Antonythasan
Jacques Audiard rendező kezében az Arany Pálmával, és a Dheepan két szereplője, Kalieaswari Srinivasan és Jesuthasan AntonythasanIan Gavan

Vissza az időben

Volt egyszer egy Ifipark

Ha épp a budai oldalon fognak romantikázni, akkor érdemes ellátogatni a Várkert Bazár egyik jópofának tűnő kiállítására, ami a kultikus Ifipark fennállásának huszonhárom évéről emlékezik meg. A tárlat nemcsak az anno ott bulizó szüleink számára lehet érdekes, hanem nekünk, a fiatalabb generációnak is. Lemezritkaságok, koncertplakátok, archív fotók és rádiófelvételek mellett az akkori kedvenc fellépők relikviáit is megnézhetjük. 

Mikor és hol?
2016. februárig megtekinthető a Várkert Bazárban.

11999030 914268675317038 5155446677407533007 n
Facebook / Volt egyszer egy Ifipark

Vasárnapi kincsvadászat


Antik Placc

A vasárnapi zárva tartás ellenére találtunk olyan programot, ahol kedvére szemezgethet, vásárolhat az ember. Az Ankertben az antik holmik mellett dizájnerek, iparművészek alkotásaiból és egyéb múltidéző portékákból válogathatunk, ha pedig meguntuk a nézelődést, igazi, piaci finomságokat is ehetünk. 

Mikor és hol?
Október 25./ Ankert

12088403 520369691458474 6289513833803971230 n
Facebook / Antik PLACC - Budapest Antique and Design Market
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek