A kortárs művészet nem az ufóknak, hanem a budapestieknek szól

A tavalyi év sikereire való tekintettel idén ismét, szeptember 12-13-án rendezik meg a Gallery Weekend Budapest nevű hazai kortárs képzőművészeti fesztivált – írja az Artportal. Az esemény célja az, hogy megmutatassa a mindenki számára átélhető, megközelíthető és izgalmas a kortárs művészetet: mert a galériák nem a földönkívülieknek, hanem a városlakóknak dolgoznak.

A kétnapos programsorozaton tárlatvezetések, találkozások és művészekkel, kurátorokkal illetve galeristákkal történő beszélgetések kapnak helyet, de ugyanígy részt vehet magángalériák megnyitóin és túráin is. Mindenképpen látogasson el, ha érdeklik önt a régióbeli nőművészek és magyar kollégáik, a fiatal barcelonai vagy Buenos Aires-i festők, a 20. századi absztrakt legendák és fiatal tisztelői vagy a művészetfilozófiai kísérletek. Két napba sűrítve nézheti meg tehát Ioana Nemes, Lossonczy Tamás, Tarr Hajnalka vagy éppen Vincze Ottó munkáit.

A programban részt vevő galériák

acb Galéria, Art+Text Budapest, Chimera-Project, Deák Erika Galéria, INDA Galéria, FLUX Galéria, Horizont Galéria, Kisterem, Knoll Galéria, Körmendi Galéria, Molnár Ani Galéria, Galéria Neon, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria.

A GWB egyik Instagram-posztja szerint a tavalyi rendezvényen több mint 2000 galérialátogatót számláltak 20 helyszínen. Ráadásul nemcsak a szokásos közönséget sikerült aktivizálni abban a két napban, hanem új látogatókkal és kultúrafogyasztókkal is bővítették a haza kortárs képzőművészet iránt érdeklődők táborát. A művészekkel való találkozás lehetősége átlagosan 15-50 érdeklődőt vonzott. Az eseményről további részleteket itt talál.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek