#VILÁGOM

Tengerparton, 30 zenésszel körbevéve énekel önnek Björk

2015. június 9., kedd 17:51

Björk legújabb klipjével a számítógépe előtt tapasztalhatja meg a virtuális valóságot. A 360 fokos kisfilmben, amelyet a Stomemilker című dalhoz forgattak, összevissza kattintgathat az egérrel és körbejárhatja az énekesnőt vagy éppen az izlandi tengerpartban is gyönyörködhet. 

A Stonemilker premierje már márciusban volt a New York-i Modern Művészetek Múzeumában, de azok is megnézhették, akik londoni Rough Trade lemezboltban megvették Björk Vulnicura című lemezét március 22 és 28 között, most pedig végre mindenki számára elérhető. A klipet az az Andrew Huang rendezte, akivel már többször is dolgoztak együtt, de rendezett már klipet a szintén izlandi Sigur Rosnak, valamint az Atoms For Peace zenekarnak is, ami ugyebár a radioheades Thom Yorke zenekara. 

A klip érdekessége, hogy miközben nézi, kénye kedve szerint változtathatja a szöget, hogy honnan szeretné látni az énekesnőt vagy éppen az izlandi partot. Ez a megoldás az énekesnő elmondása szerint intimitást ad az egésznek. "Úgy érezheti magát az ember, mintha a parton ülne és 30 zenész venné körül" - nyilatkozta Björk. Az igazi élményhez szükséges a megfelelő szemüveg is, de anélkül is jó szórakozás a gép előtt ülve. Ha pedig élőben nézné meg viszonylag közel Budapesthez, akkor júliusban menjen el a Pohoda fesztiválra.  

Ha hasonló különleges élményre vágyik, akkor emlékeztetnénk az Arcade Fire videoklipjére. Itt az interaktivitáshoz be kell írnia hol nőtt fel, majd megnézheti a személyre szabott videót. 

Az ihlet

A Vulnicura akár konceptlemeznek is tekinthető, hiszen az ihlette, hogy az énekesnőnek 2013-ban véget ért a kapcsolata Matthew Barney-val, akivel több mint tíz évig voltak együtt, és a kapcsolatból egy lányuk is született. Björk akkor azt mondta, hogy a szakítás volt élete legfájdalmasabb pontja. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta