Raveonettes, Krétakör előadás és dr. Máriás várja a héten

Ezen a héten a kiváló koncertek mellett több művészeti kiállítás is nyílik, de lesz színházfesztivál, Lett Zenei Napok, új filmek és akkor még a nagyon menő Raveonettes-koncertről nem is beszéltünk. Ráadásul január 22-e a magyar kultúra napja, amikor országszerte várják programokkal. 

Január 22.

Január 22 a magyar kultúra napja, így országszerte több helyen is koncertek, előadások és kiállítások várják. Csütörtökön elkezdheti a készülődést a hétvégi bulikra is, például mehet a Mika Tivadarba Moderntokyo és Grabanc koncertre, de lesz buli a Bulika nevű helyen is. 

Január 23.

Pénteken menjen el a Vendégváró fesztiválra a Bethlen Téri Színházba. Ott már harmadik alkalommal rendezik meg ezt a fesztivált határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben. Idén a vendég a marosvásárhelyi András Lóránt társulat lesz. De ezen a hétvégén tartják a Lett Zenei Napokat is, ami Lettország soros európai uniós elnöksége apropóján rendeznek a komolyzene és a jazz kedvelőinek. Aki könnyedebbre vágyik az Kiscsillagra mehet az Akváriumba, vagy Balaton klubkoncertre a Hunnia Bisztróba. 

Január 24.

A Közélet Iskolájának évnyitójára kerül sor szombaton. Februárban kezdődnek a kurzusok, amiket az évnyitón bemutatnak és bulizni is lehet egészen hajnalig. Ha pedig a város legmenőbb bulijába szeretne menni, akkor az A38-on a helye, ahol fellép a Raveonettes. Ha inkább a szentendrei festők és a buli találkozására kíváncsi, ef. Zámbó István kiállításmegnyitója is ma esetékes a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai telephelyén, Újpesten este 9-kor, utána pedig a művész Happy Dead Band kommandózenekara szórakoztat mindenkit szerelem-élet-halál témakörökben.

Január 25.

Vasárnap menjen moziba. Megnézheti, hogy Johnny Depp tud-e új karaktert hozni a Mortdecai című filmben, mikor éppen elképesztő kalandokba keveredik, vagy akkor is csak egy részeges kalózt, esetleg egy különc csokigyárost fog idézni. Ha viszont koncertre vágyna, és bírja a svéd harci metált, esetlg közel áll önhöz a fantasy világa és szeretné átélni milyen zene való sárkányvadászathoz, akkor menjen Sabaton-koncertre

thumbnail 17789

Január 26.

A hetet kezdheti például a moziban egy életrajzi drámával, ami a zseniális tudós, Stephen Hawking életét és munkásságát dolgozza fel A mindenség elmélete címmel. Este pedig a Magyar Állami Operaházban adnak koncertet a Holokauszt emlékév kapcsán az áldozatokra emlékezve.  

Január 27.

Kedden több kiállításra is mehet, például az A38-on lesz dr. Máriás Kék Duna keringő című kiállításának megnyitója, míg a Symbolban Tapasztalt Ecsetek címen nyílik képzőművészeti kiállítás és lesz koncert is. 

MG 0806
Üveges Zsolt / Index

Január 28.

Szerdán a Trafóban Schiling Árpád és a Krétakör közös darabját, a Lúzert lehet megnézni. Esetleg mehet moziba, a Keresztút című filmre, amiben egy tizennégy éves lány veszi fejébe, hogy mártírhalált hal a testvéréért, aki valamilyen okból kifolyólag nem beszél.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek