#VILÁGOM

Ilyen jól is tudnának kinézni a Harry Potter könyvek

2014. december 5., péntek 14:47

Sosem gondoltuk volna, hogy egy napon éppen Harry Potter kötetekre fáj majd a fogunk. A Nyugat-Magyarországi Egyetem tervezőgrafika szakán végzett Nagy Kincső azonban felkeltette érdeklődésünket a sorozat iránt, amit egyébként éppen az iskolakezdéshez igazítva, szeptember elején dobott újra piacra Angliában J.K. Rowling kiadója, az 1986 óta működő Bloomsbury is. Igaz, ők Jonny Duddle rajzaival kívánták felturbózni az oldalakat.

„A hét kötet mindegyikéhez készült borító, az első részt – Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter és a bölcsek köve) – teljes egészében, illusztrációkkal együtt gondoltam újra. Első, 1997-es kiadása óta a sorozatot millióféleképp jelentették meg, melyek nagy része gyermekek számára készült, ezt kicsit igazságtalannak éreztem, hiszen ez a történet egyaránt izgalmas gyermekek és felnőttek számára is" - írja a tervező, hogyan jött az ötlet.

"A sorozat történetét a valóság és fantázia világa szövi át, ezt tartottam a tervezés során fő szempontnak. Például az első ránézésre teljesen szimpla kötetek előzékét és éleit foszforeszkáló festékkel vontam be, így ha lekapcsoljuk a villanyt olvasás után, világítani kezdenek a sötétben; vagy amikor fejezetenként találkozunk illusztrációval, akkor az sok esetben rejt valami mást is, mint ami elsőre látható” – mutatja be a kihajtogatós oldalakkal megspékelt diplomamunkáját Nagy Kincső a hellodesign.hu oldalán. A fiatal grafikusnak egyébként nem ez az első ilyen jellegű sorozata, 2013-ban például újraértelmezte már Mihail Bulgakov Mester és Margaritájának illusztrációit is. Nagy Kincső munkáiban ide kattintva gyönyörködheti ki magát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta