#VILÁGOM

Jack Nicholson zokni-kötényben lazázik Alvar Aalto nappalijában

2014. november 26., szerda 20:00

Nemrég bemutattuk, hogy Federico Babina szerint milyen lenne, ha a huszadik század leghíresebb festői házakat terveztek volna festés helyett. A Barcelonában élő és dolgozó tervező jól sikerült „Archist City” néven futó gyűjteménye után nem kellett sokat várni a folytatásra, máris itt van a legújabb, „Archilife” névre keresztelt kollekciója, melynél Hollywood legnagyobb neveit helyezte modernista stílusban épült házakba - hétköznapi háztartásvezetési szituációkban – írja a 17 illusztrációt tartalmazó sorozatról az archdaily.com.

„Soha nem szerettem az építészet olyan megjelenési formáit, amelyeken minden túl higiénikus, letisztult és semleges. Gyakran elképzeltem már, hogy milyen lehet az élet ezekben az életterekben” – magyarázza az építészet és a mozi világát összepárosító dizájner, aki elsősorban azon szeretett volna változtatni, hogy ne csak mint metafizikai térként tekintsünk ezekre az épületekre, hanem olyan életterekként is, ahol a lakók mindennapi rutinfeladatainkat végzik.

Így került a rajzokra jógázó Audrey Hepburn egy Charles és Ray Eames-féle térben, borotválkozó Alfred Hitchcock egy Le Corbusier által tervezett fürdőszobában, Marilyn Monroe egy Ludwig Mies van der Rohe féle szobában, egy Louis Kahn-nappalit porszívózó Michael Caine, vagy egy zokniban-kötényben reggelit készítő Jack Nicholson egy Alvar Aalto tervezte házban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta