#VILÁGOM

Taroltak a magyar prostik Los Angelesben!

2014. november 17., hétfő 18:05

A 14. alkalommal megrendezett Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról a Viktória – A zürichi expressz (kritikánk itt) a legjobb filmnek járó megosztott fődíjat és legjobb női főszereplő díját hozta haza. Az idén november 14-től 20-ig tartó eseménysorozat célja, hogy az amerikai közönség – és természetesen a helyi magyar lakosság – számára is bemutassa, lehetőség szerint az alkotók jelenlétében a legfrissebb magyar filmtermést. 

 

A nagyjátékfilmes versenyprogramban vetített Viktória – A zürichi expresszt a főszereplő Farkas Franciska kísérte el a vetítésre és az elismerést személyesen vette át. A színésznő, aki korábban szociális munkásként és modellként is dolgozott a Díványnak elmondta, hogy a filmet nagyon sok kutatómunka előzte meg, és még naplót is vezetett arról, hogy beszélgetett egy csomó prostituáltal.

A film ugyanis arról szól, hogy a mélyszegénységben élő címszereplő a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal. 

A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből készült Viktória – A zürichi expressz korábban megjárta Németország és Portugália filmfesztiváljait és a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták. Jelenleg Budapesten a Művész mozi műsorán látható.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta