#VILÁGOM

A Szabadesés főszerepéért díjazták Molnár Piroskát

2014. november 10., hétfő 13:44

A hétvégén véget ért 24. Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést Molnár Piroska nyerte el a Szabadesés főszerepéért. A Szabadesés (kritikánk a filmről itt) korábban három díjat nyert a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és szeptemberi magyar mozibemutatója óta már több mint 9000 néző látta itthon is – áll az eredményről kiküldött sajtóközleményben.

A Németországban megrendezett cottbusi filmfesztivál koprodukciós fórumát, a Connecting Cottbust a román-magyar Cristina Grosan Egy arany szőrmebunda című első játékfilm-terve, egy mellrákos nő küzdelmének tragikomédiája nyerte. A kelet-európai film egyik legfontosabb bemutatóhelyének számító filmfesztiválon a Szabadesés főszereplője, a 69 éves Molnár Piroska a legjobb színésznő díját nyerte el kiemelkedő művészi teljesítményéért.

A cottbusi versenyprogramba 12 mozifilm kapott meghívást, a díjakról nemzetközi zsűri döntött. A Nemzet Színésze egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta személyesen átvenni a hétvégi díjátadón az elismerést, helyette Pálfi György vette át a díjat. A rendező legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díjat is.

A Szabadesést többek között a rangos chicagói és londoni filmfesztiválok is műsorra tűzték. A KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült filmet a Vertigo Média forgalmazásában a szeptemberi 25-i hazai premierje óta már több mint 9000-en látták, és továbbra is megtalálható országszerte az artmozik műsorain.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta