#VILÁGOM

Ez a filmrajongók hete lesz

2014. november 6., csütörtök 14:47

Ezen a  héten teljes gőzzel beindult az őszi mozibajárós szezon, minden sarkon tematikus filmnapok: mehet olasz és koreai filmhétre, lesz Hajdú Szabolcs retrospektív és még dokufilmfesztivál is, diavetítésről nem is beszélve . Aki az állóképekre szavaz, annak fotókiállítást ajánlunk, akit meg hagyjunk már a képekkel, azt elküldjük koncertekre.

November 6. Csütörtök

A hétvégre készüljön fel jazzbulival, ugyanis a Budapest Jazz Clubban Rebecca Martin & Larry Grenardier Duo lép fel. A 2000-es évek New York-i jazzélet egyik legnagyobb felfedezettjének tartott Rebecca Martin énekesnő és a világklasszis bőgős, Larry Grenadier nem csak az életben, hanem a zenei világban is egy párt alkotnak és nemrég jelent meg Twain című lemezük is. Ha inkább nosztalgiázna egyet, akkor vegyen részt a Nagy Dia Napon, ami akkor is élvezetes lehet, ha nem otthon veszi elő a diavetítőt, hanem ellátogat az Örökmozgó Filmmúzeumba vagy az országszerte részt vevő helyek bármelyikébe. 

November 7. Péntek

Pénteken a Művészetek Palotájában lesz Kiscsillag-koncert, ha pedig még utána sem tud leállni a bulizással, és valami hipszterkedésre vágyik, akkor menjen a Vittulába, ahol Nemzeti Italbolt Bulit tartanak. Szegediek és/vagy jazz rajongók pedig ellátogathatnak a Szegedi Jazz Napokra, ami pénteken és szombaton várja koncertekkel az érdeklődőket. Fellép a Bill Friser Band és a Steve Kuhn Trio is. Pénteken nyit a Leszbikus Identitások Fesztiválja is, ahol beszélgetések, filmvetítések és koncertek is várják az érdeklődőket a hétvégén. A Depeche Mode-rajongóknak pedig ott a G3, ahol a Delta Machine című koncertfilm hivatalos bemutatóbuliját tartják. 

November 8. Szombat

Ha szereti Hadú Szabolcs filmjeit, akkor ma a Toldiban a helye, sőt vasárnap is, mert egész hétvégés, közönségtalálkozóval egybekötött retrospektív vetítést tartanak a hamarosan az USÁ-ba költöző fiatal rendező életművéből. Kicsimarapagoda és Tamara újra a moziban, kár lenne kihagyni! Családok ellátogathatnak a Mezőgazdasági Múzeumba, ott ugyanis Márton-napi őszbúcsúztató mulatságot tartanak játszóházzal, meselőadásokkal és kézműves foglalkozással. Ezen a hétvégén, azok járnak jól, akik szeretik az édességet, ugyanis sütemény és tortafesztivál lesz az Iparművészeti Múzeumban, Szolnokon pedig Nemzetközi Csokoládé Találkozót tartanak. 

November 9. Vasárnap

Még tart az Olasz Filmhét a Puskin Moziban, ahol animációs- és rövidfilmeket is megnézhet a díjnyertes alkotások mellett. Radnóti Miklós halálának 70. évfordulója alkalmából pedig kiállítás és Slam Poetry workshop is várja a Radnóti Másképp című rendezvényen. 

November 10. Hétfő

Ha a hetet távol-keleti filmekkel kezdené, látogasson el valamelyik vetítésre a hétfőn induló Koreai Filmfesztiválon. Ha mégis koncertre menne legszívesebben, akkor a Holdviolát nézheti meg a Marczibányi Téren. Irodalomkedvelőket kiállításra küldjük, ugyanis nemrég nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Csinszka-kiállítás, ahol Ady szerelme és mint múzsája életébe nyerhet bepillantást.

November 11. Kedd

Kedden 11. alkalommal startol az Emberi Jogi Dokufilmfesztivál a Toldi Moziban Verzió címmel. Érdemes már keddtől nézni a programot, mert itt mindig rengeteg érdekes filmet talál, a jegyek pedig gyorsan fogynak. Ha pedig este hiphop-r'n'b buliba menne, akkor a Corvintetőre induljon, ahol a Shabazz Palaces lép fel, előtte Morningdeer melegít, utána pedig Cadik folytatja a bulit. 

November 12. Szerda

Kedden megnézheti például a Tiltott táncok című drámát, amiben egy tíz évig Amerikában élő férfi tér vissza hazájába, Írországba, hogy ott újranyissa tánctermét. Ez a látszólag ártatlan vállalkozás azonban nagyon komoly ellenállásra talál. Esetleg töltse a hét közepét azzal, hogy természetfotókat nézeget a Természettudámyi Múzeumban a NaturArt Az Év Természetfotósa kiállításon. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta