Ezen a héten elég, ha csak koncertekre jár

Ezen a héten rengeteg olyan koncertre mehet, amik az év nagy dobásának számítanak. Jön Nina Hagen, Kylie Minogue, a Caribou, az OFF! és St Vincent is fellép. De akár új házikedvencet is beszerezhet vagy kortárs galériákba mehet. 

Október 16. Csütörtök

A jazz rajongói csütörtöktől három napon át mehetnek a Jazzy fesztiváljára, ahol többek között Mario Biondi, Jeff Lorber Fusion is fellép, valamint Shakatak-koncert is lesz. De a CAFe Budapest Kortárs Művészeti fesztivál sem ért még véget, úgyhogy az A38 hajón például Benjamin Clementine lép fel, akiért még Paul McCartney is rajong, és ha ma este megnézi, húsz év múlva majd elmondhatja, még épp a világsztárrá válása előtt sikerült elcsípnie. Ha a hétvégére inkább valami könnyed filmmel szeretne ráhangolódni, akkor a Szobrot Michael Jacksonnak! című filmet ajánljuk, amiben a főhős a lakóhelyét, házasságát és gyakorlatilag az életét is úgy akarja megmenteni, hogy készít egy Michael Jackson-szobrot. Hát izé.

Október 17. Péntek 

Pénteken kezdődik a Kortárs Galériák Hétvégéje, ahol tárlatvezetések, előadások, performanszok várják a látogatókat több helyszínen is. A Caribou zenekar pedig lemezbemutatót tart az A38 hajón, így ha lemaradt néhány éve a pesti bulijukról, vagy az új lemezükkel, a napokban debütáltOur Love-val kezdte megismerni őket, akkor most pótolhat. Ha pedig Szegeden él, akkor menjen el az első ottani Főzdefesztre és kóstoljon nagyon finom kézműves söröket!  

2

Október 18. Szombat

Szombaton akár gyerekkel is ellátogathat az Országos Kisállat - és Növényvásárra a Petőfi csarnokba, ahol csigát vagy kígyókat is lehet nézegetni, de ha hirtelen felindulásból vásárol, maradjon inkább a növényeknél, abból gond nem lehet. Esti programnak még akkor is kimozdulhat, ha egyébként olvasást tervezett, ugyanis szombaton tartják az Olvasás Éjszakáját, ahol nem csak a könyvesházak lesznek nyitva sokáig, de alkotókkal és művészekkel is lehet találkozni. Mára is jut kihagyhatatlannak tűnő koncert, például az A38 hajón St Vincent, akivel szintén az a helyzet, hogy egy épp iszonyatosan menőnek számító előadót sikerült elhozni épp jókor Budapestre. Ha inkább a jól bevált dolgokhoz ragaszkodik, akkor Kylie Minogue minden eddiginél látványosabbra ígért koncertjére is elnézhet. 

10628643 334845930021442 1138484930017886160 o
Facebook / Országos Kisállat És Növényvásár

Október 19. Vasárnap

Vasárnap, ha csak egy programot szeretne, és az pont egy esti koncert lenne, akkor az legyen Nina Hagené, amire - az énekesnő eddigi pályafutásának ismeretében - garantáltan emlékezni fog évek múlva is. Bár az A38 hajón az OFF! is bizonyára jó bulit csinál, úgyhogy aki inkább a Black Flag-féle punkot szereti, annak a hajón a helye. Ha viszont délelőtti programot keres gyerekkel, akkor Budaörsig menjen, ott tartják ugyanis a Kutya Fesztivált, ahova saját kutyával is be lehet menni, csak legyen önnél oltási könyv. Az apukák pedig a Millenárisra mehetnek a fiukkal (és persze a játékautózásra fogékony lányaikkal is akár), csak győzzék jegyzetelni a karácsonyi ajándékigényeket. 

Kisautózás a Millenárison.
Kisautózás a Millenárison.www.hotwheels.com

Október 20. Hétfő

Hétvégén, ha kipihente magát és eleget aludt, akkor vágjon neki egy horrormozinak. Ha emlékszik a tavalyi Démonok között című filmre és azt már kiheverte, akkor jöjjön a sztori arról az ijesztő babáról, Annabelle-ről, akit ráadásul nem a filmesek találtak ki. Jelenleg is vitrinbe zárva látható egy okkult múzeumban: a terembe, ahol kiállították, ritkán mer bárki bemenni, csupán egy lelkész jár be hozzá, hogy havonta kétszer megáldja, a film pedig azt mutatja be, mikor először kezd rémisztgetni. Aki inkább élőben nézne egyáltalán nem veszélyes, ámde glam-goth-metál zenét, az az A38 hajón a Deathstars-koncertjére mehet. 

Október 21. Kedd

Kedden ismét lesz Textúra 2014 a Szépművészeti Múzeumban, ezért ha a múltkor lemaradt róla, akkor most pótolhatja. Tudja, ez az az előadás, ahol tíz kortárs magyar szerző írt szépművészeti szöveget tíz képzőművészeti alkotáshoz, majd mindezt színészek adják elő egész este folyamatosan egymás után, hogy biztosan ne maradjon le semelyikről sem. Azért Téreytől Závadán és Kiss Noémin át Parti Nagy Lajosig elég jó az írói névsor, nem különben az előadóké: Simon Kornél, Szabó Kimmel Tamás, Kováts Adél, vagy Pindroch Csaba is látható lesz, mármint a festészeti mesterművek mellett-előtt. De elnézhet a Jurányi Inkubátorházba is, ahol a Csemegpultos naplója című előadást nézhetik meg, ami Gerlóczy Márton regénye alapján készült, és már azt is megírtuk, miért éski miattnem érdemes kihagyni.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi SzabolcsBarakonyi Szabolcs

Október 22. Szerda

Jó mulatság a férfi munka? címmel szerdán beszélgetésen vehet részt a Bálint Házban a modern feminizmusról, kicsit kötetlenül és szórakoztatóan. Vagy éppen megnézheti a Senki szigete című filmet is, ami a Moszkva Teret és a Szezont is rendező Török Ferenc új játékfilmje. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek