Koncert, tánctanulás, vagy pletykálás a piacon?

Ezen a héten is rengeteg program várja országszerte, ha szeretne kimozdulni. Bár a legjobb szüreti fesztiválokról már ejtettünk szót, van élet a szőlőn túl is, lássuk hova tud menni a héten. 

Szeptember 11.

Az Austra zenekar koncertjére menjen, ha bulizni szeretne. A zenekar először érkezik Magyarországra, és ha szereti a Florence + The Machine zenéjét, akkor a Dürer Kertben is jól fog szórakozni. Viszont ha tartogatni szeretné magát a pénteki őrült nagy bulira (mindjárt mutatjuk), akkor menjen inkább moziba, például az Ígéret Földje című filmet nézze meg, amit az a Gus Van Sant rendezett, aki a Good Will Hunting és a Psycho remake mellett rengeteg videoklipet is készített: többek között David Bowie vagy a Red Hot Chili Peppers számára. A film három mexikói tinédzser történetét mutatja be, Amerikába indulnak és megismerkednek egy indián fiúval, akivel bár kommunikálni nem tudnak, de mikor a jobb élet reményében az életüket is kockáztatják, csak egymásra számíthatnak. 

Szeptember 12.

Azért is javasoltuk, hogy csütörtök este még pihenjen, mert pénteken rendezik meg a Tánciskolák Éjszakája elnevezésű programot, amikor is országszerte lehet tánciskolákba menni egész éjszaka. Ha  korán kezdi magába szívni a tudást, akkor még aznap be is mutathatja a tehetségét a Budapest Parkban, ahol a Scooter lép fel, amit nem sokan vállalnak fel kedvenc előadóként, de ha azt mondja valakinek, hogy Hyper, Hyper! akkor azonnal tudja az illető, hogy miről van szó. Aki pedig mégsem, annak a Dürer Kertben a helye, a VHK Fesztiválon. Tavaszig ez lesz ugyanis az utolsó VHK-koncert, de fellép még az Isten Háta Mögött, a Képzelt Város és a Psycho Mutants is. 

461842841
Frank Hoensch / Europress / Getty

Szeptember 13.

Szombaton, ha már elege van a táncolásból, akkor délelőtt látogasson ki az Erzsébet Térre a Piacok Napjára, amit hagyományteremtő jelleggel indítanak útjára a hétvégén. A Nem Adom Fel Alapítvány célja, hogy változtassanak a városlakók fogyasztói szokásain, valamit hogy a személyes interakciót erősítsék. Lefordítjuk: járjon mindenki piacra és petykáljon. Este elmehet a Tankcspada 25. jubileumi koncertjére a Budapest Parkba, de a Mikszáth Kálmán téren is lesz mit csinálni, itt tartják a II. Józsefvárosi Sörnapokat, amit idén a chili jegyében rendeznek. Lesz chilis sör, chilis ételek, sőt még chilitermesztők is. Ha pedig stílusos pasikat nézegetne, irány a Városliget és a Tweed Run!

DSC 4990
Index

Szeptember 14

Vasárnap tartják országszerte a Magyar Dal Napját. Számos nagyvárosban lesznek ingyenes koncertek, többek között Békéscsabán, Egerben, Szombathelyen, Szentendrén, és persze a fővárosban várják a zeneszerető embereket. Ha egy kis nyugalomra vágyna inkább, akkor menjen moziba és nézze meg az Utóélet című filmet Zomborácz Virág rendezésében. "A szorongó Mózes sosem tud megfelelni lelkész édesapja elvársainak, így mikor az szívrohamot kap szinte megkönnyebbül. Ám apja szelleme megjelenik a halotti toron és Mózes még egy spritiszta autószerelőt is segítségül hív, hogy megszabaduljon tőle" - ígér bizarr sztorit és erős fekete humort az ajánló.

01
Huszti István / Index

Szeptember 15

Hétfői programnak egy színházat ajánlunk, a Spinoza Zsidó Fesztiválon bemutatásra kerülő Én, Királyhegyi! című darabot, amely Királyhegyi Pál humorista életéről szól, az előadást pedig archív tévébejátszások gazdagítják.

Szeptember 16

Kedden menjen koncertre az A38 hajóra, ahol a legendás és a punkrock kategóriában műfajteremtő svéd Refused zenekar énekesének új bandáját lehet megnézni, aki már nem kiabál dühösen, mint eddig, hanem a power pop mellett egy kis folkos hatás keveredik az INVSN zenéjében. Aki valami nyugalmasabbra vágyik, annak Michiel Borstlap koncertjét ajánljuk. A holland zenész világszerte elismert jazz zongorista és zeneszerző, most az Opus Jazz Klubban élvezheti a koncertjét. 

Szeptember 17

Szerdán a legtöbb multiplex moziban akciós nap van, úgyhogy ha kihagyta valamelyik heti vagy régebbi premiert, akkor szánja ezt a napot a pótlásra. Vagy ha jót szeretne cselekedni, akkor menjen az A38 hajóra, ahol ingyenes Magashegyi Underground koncerttel várja a 25 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A koncertre szánt összeget pedig adja a rászorulóknak. 

09-asdf-IMG 5165
Szécsi István / Velvet
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek