#VILÁGOM

Super Mario Marxot is bármikor elmagyarázza

2014. augusztus 19., kedd 09:34

Ha önnek volt már filozófia órája bármilyen oktatási intézményben, tisztában van vele, hogy a legnagyobb fanatikusok kivételével mindenkit borzasztóan tud untatni. A való élettől messze álló elméletek és teóriák ütköznek egymással, valamiféle elvont dialektikát feltételeznek ebben a világban, és meg vannak róla győződve, hogy nekik van igazuk. 

Mindezt kiválóan feledteti és emészthetővé teszi a Wisecrack YouTube-csatornáján indult sorozat, a 8 Bites Filozófia (8-Bit Philosophy). Az áprilisban indult projekt rém egyszerű: ismert filozófusok legfontosabb elméleteit ültetik át Super Mario-szerű videojáték formájába, amitől úgy érzi az ember, hogy éppen 1995-ben van, egy konzol előtt ül, csak épp a kis bajszos fickó helyett a nagyszakállast, Karl Marxot irányítja az osztályharc küzdelmei felé. Marx mellett persze más nagy nevek is megjelennek az eddigi kilenc videóban, így Platón, Zénón, Descartes, Kant, Hegel, Kierkegaard, Nietzsche és Sartre tanai is feldolgozódtak videojátékként, szóval ha annak idején elege volt a filozófiai rizsából, most garantáltan megszereti azt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta