#VILÁGOM

Nézze meg Steven Spielberg munkásságát 55 percben

2014. július 8., kedd 10:01

Míg David Lynch és Mark Frost a Twin Peaks közelgő 25. évfordulója alkalmából dob piacra egy szuperizgalmasnak ígérkező Blu-ray boxszettet, addig Steven Spielberg marketingcsapata és a Universal filmstúdió a rendező klasszikussá vált filmjének, a Cápának a 40. születésnapját ünnepli meg egy nyolc filmet tartalmazó Blu-ray gyűjteménnyel, mely felöleli majd a filmmániások körében népszerű rendezői változatokat, valamint az 1971-es Párbaj és a Sugarlandi hajtóvadászat című filmek digitálisan felújított változatát is.

Az október 14-én boltokba kerülő csomagban természetesen olyan kultikussá vált kasszasikerek is helyet kaptak, mint az E.T. – a földönkívüli, az 1993-as Jurassic Park és annak második része, Az elveszett világ – lengeti be a collider.com az újdonságról, ami az amazon.com-on már előrendelhető 139.99 dollárért (31.966 forint).

Annak ellenére, hogy nem vagyunk őrült rajongói a 67 éves Spielberg mainstream munkásságának, attól még tény, hogy a legendás rendező a filmművészet egyik kulcsfigurája, akinek hatása a modern hollywoodi filmiparra évtizedek óta tagadhatatlan. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az az ötven perces összeállítás, ami Spielberg sokoldalú munkássága előtt tiszteleg.

Ősszel kerül a boltokba a Spielberg gyűjtemény
Ősszel kerül a boltokba a Spielberg gyűjtemény
Fotó: amazon.com

A mesébe illő karriert befutó rendező ugyanis számos műfajban kipróbálta magát a nyári kasszasikerektől, a látványos sci-fi filmeken át a családi moziig és a történelmi drámákig. Legújabb filmje pedig a Roald Dahl adaptáció, a The BFG (Szofi és a Habó) lesz egyik kedvenc színésze, Tom Hanks főszereplésével. A filmre ugyan még 2016-ig várni kell, addig is üsse el az időt a majdnem egy órás összeállítással, mellyel többek között a München, a Ryan közlegény megmentése, vagy az Indiana Jones legjobb pillanatait élheti át újra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta