#VILÁGOM

Utcazene-fesztivál, mutáns bringák és Mozart a színpadon!

2014. június 12., csütörtök 09:30

Június 12. Csütörtök

Szólunk, szerdán elstartolt a negyedik Margó Irodalmi Fesztivál, amit csak azért nem ajánlunk most a programok közt, mert már megtettük egy külön cikkben tegnap. Hét végéig a város különböző pontjain futhat bele minden mennyiségen kortárs irodalom, zene és mulatság egyvelegébe, ráadásul nagyrészt ingyen, még nem késő becsatlakozni! Ha már kikulturálódta magát mára, mehet táncolni, a Budapest Calling megindítja a nyári buliszezont, méghozzá egy Stil vor Talent Night keretében, az ifjú titán KlangKuenstler (Musiker) produkciójával a Raqpartban. Nincs nagy baj, azért van esély másfajta szórakozásra is, hiszen ott a Nagyvillany/Űrhajó koncert a Bem moziban, de például a Közgáznak is pont ma kezdődik a három napos évzáró fesztiválja, olyan fellépőkkel mint a Brains, Majka&Curtis, Hősök, Mary Popkids, Halott Pénz, Soerii&Poolek, Supernem és a többiek. A jóhír pedig, hogy előtte még el lehet menni a második Mutáns bicikli-felvonulásra, háromnegyed hatkor van találkozó rá a Mikszáth téren. "Magasbiciklik, fekvőbiciklik, háromkerekűk, egykerekűk és olyanok, amikről nem lehet elsőre megmondani hány kereke is van. Mutasd meg a többi őrültnek is, mivel közlekedsz! A 3 legegyedibb bringát a nap végén Tilos ajándékcsomaggal díjazzuk" – írják, szóval nosza! 

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Június 13. Péntek

Teljesen érthető elfogultsággal ajánljuk tesónk, a Velvet tehetségkutatóját, a legjobb utcazenészeket kereső Kalap-Kabát döntőjét Szentendre főterén. Délután hattól méri össze hat(!) utcazenész/zenekar a tudását, amit igen szakmai zsűri fog elemezni mélyenszántóan, és ahol lehet majd találkozni egy csomó Díványossal is. De ne ezért, hanem az oltári buli miatt jöjjenek el, mert az utcán születnek a legjobb dolgok, mi már csak tudjuk, ott voltunk az elődöntőn is. Ha van ideje, ki lehet ugrani a Elevenkert a Művészetek Völgyében Támogatói Fesztiválra, de inkább bulizzon velünk, Elevenkert még szombaton is lesz. 

Fotó: Velvet
Fotó: Velvet
Fotó: Velvet

Nyilván kevésbé izgalmas dolgok is fognak történni még ma, mint az Ivan & The Parazol koncert a Brody Studiosban vagy a Kolor buli a Nagyvásártelepen, de a lényeg Szentendrén történik sajna.

Június 14. Szombat

Még szerencse, hogy van szombat is, ésnem is kezdődik későn, hiszen rögtön tizenegytől ott van a Zenés, mesés kolibri matiné a Katona József Színházban, ahol a Kolibri Kiadó könyvheti újdonságainak bemutatóját láthatják. Ezek után még pont odaérnek a 25 Érdekes kínai festmény című kiállításra, erre az alkalomra Janisz tanár úr a kínai festészet kuriózumait gyűjtötte csokorba a Keleti Nyelvek Iskolájában. Estére is akad programunk olyanoknak, akik csak napnyugta után merészkednek az utcára, hiszen ma lesz Filcsik László Fókusz című kiállításának a megnyitója a Pótkulcsban héttől. Aztán Gogol Bordello lép fel a Budapest Parkban, de lesz Run Over Dogs és Middlemist Red koncert is az A38-on. Aki pedig a Bajcsyn szereti megélni a nyarat, annak ott van a Hot stuff - Hot summer buli a Toldiban.  

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Június 15. Vasárnap

Végre egy hiánypótló ötlet: ma lesz az I. Mesekönyv Fesztivál. Komolyan mondjuk, hogy hiánypótló, kell a gyereknek is a fesztivál, hogy már jó korán hozzászokjon. Még akkor is, ha Nagykovácsiba kell érte menni. Estére két dolgot is ajánlunk, először a Vígszínházat, ahol a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában láthatják Cserhalmit zseniális Learként, utána pedig egy kis hűs Helló Hősök Fesztivált a Parkban, díjtalan belépéssel, Anna and the Barbies-zal, Senával, a Halott pénzzel, és még sok mindenki mással is.

Június 16. Hétfő

Ha kipörögtük magunkat, jöhet a hétfői kultúra, hiszen szezonzáró estjéhez érkezett a New York Művész Páholy, ahol ma Fényporszemek éjszakája lesz. Ma este a zene, a képzőművészet és az irodalom összefüggéseit mutatják be Jónás Vera dalszerző-énekes, Soós Kata festőművész és Grecsó Krisztián író társaságában. 

Június 17. Kedd

Nagy jófejség a Vígszínháztól, hogy befogadnak előadásokat, akár a fent említett Lear királyról, akár a kolozsvári Állami Magyar Színház előadásáról legyen szó. Ma ugyanis ők játszanak a budapesti közönségnek, méghozza Hrabal klasszikusát, az Őfelsége pincére voltam című darabot. Nekünk még az se venné el a kedvünket, hogy ezt is az a Michal Dočekal rendezte, aki a szerintünk szinte nézhetetlen Jóembert keresünket.

Fotó: Bíró István / Vígszínház
Fotó: Bíró István / Vígszínház
Fotó: Bíró István / Vígszínház

Június 18. Szerda

Végül szólunk, hogy sokat várunk az Amadeustól is, amit az Orlai Produkciós iroda Szikszai Rémusz rendezésében, Keresztes Tamás és Kulka János főszereplésével mutat be. Eleve nagyon szeretjük Peter Schaffer színművét, ami Mozart és Antonio Salieri, a bécsi udvari zeneszerző életét mutatja be, de a színészi gárda is reményre ad okot. Szerdán tehát Belvárosi Színház!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta