#VILÁGOM

Kartondomborművekkel a világ jobbításáért

2014. április 12., szombat 14:52

A kortárs művészeknél az újrahasznosítás témája legalább annyira felkapott, mint a divatvilágban a telt karcsú és korosodó modellek foglalkoztatása, így természetesen ez a hét sem telt el olyan művész nélkül, aki ne látott volna fantáziát ennek feldolgozásában.

Ezúttal a Teheránból Göteborgba, majd onnan Texasba települt művész, Ali Golzad hívta fel magára és újrahasznosított kartonból készült igencsak részletes kidolgozású munkáira a szakma figyelmét. A digitális és újrahasznosított művészetre szakosodott Golzad saját állítása szerint az elmúlt tíz évben autodidakta módon sajátította el a grafikai tervezést, miközben igyekezett arra fókuszálni, hogy új megvilágításba helyezze a hétköznapi tárgyakat valamint valami értelmeset hozzon ki a kiselejtezett anyagokból – írja a laughingsquid.com.

„ Az absztrakt és figurális munkáimra leginkább a természeti formák és tárgyak valamint a kubizmus van nagy hatással.Olyan művészek alkotásai, mint Pablo Picasso, Henri Matisse, Marcel Duchamp, Joseph Cornell, Louise Nevelson, Alexander Calder, Robert Rauschenberg és John Chamberlain” – mondja Golzad, aki legutóbbi munkájához a háborúkból és azok elszenvedőiből merített ihletet, mellyel reméli, hogy mások figyelmét is felhívja a szemünk előtt zajló tragédiákra.

Az otthontalanná váló gyerekeket hullámpapírból, három dimenzióban megformázó művész az elmúlt időszakban elkészítette kartonból többek között Barack Obamát és John Lennont is 75 x 56 centiméteres nagyságban. Az emberi alakok mellett természetesen nagy környezetvédő is, így abban sincs meglepő, hogy kutyákat, halakat vagy baglyokat is találni újrahasznosított munkái között. Nézze meg a galériában Golzad műveit!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta