#VILÁGOM

Béreljen rúdtáncos robotot egymillió forintért!

2014. április 1., kedd 07:36

Mint 1970 óta minden évben, úgy idén tavasszal is megrendezték Hannoverben a világ egyik legnagyobb nemzetközi informatikai kiállítását, a CeBIT-et, amely közel egymillió látogatót vonz évente. A nagyszabású informatikai és hírközlési expó egyik leglátványosabb attrakciói a német Tobit szoftvercég rúdtáncos robotjai voltak, amiket az 1967-ben született brit művész, Giles Walker tervezett. A táncoló gépek, Lexy és Tess már 2012-ben is feltűntek a kiállításon, és akkor olyan népszerűnek bizonyultak, hogy idén is elvitték őket (pontosabban a fejlesztett verziókat) a vásárra, írja a Daily Mail.

A Gizmodiva.com cikke szerint az autóalkatrészekből (is) készült, mobilalkalmazással irányítható robotokat nem kizárólag a CeBIT-en lehet megtekinteni: állítólag leánybúcsúkra vagy munkahelyi bulikra potom 4000 dollárért (körülbelül 900 ezer forintért) ki is lehet bérelni őket. Igény szerint meg is vásárolhatja a robotokat, a gépek darabja 39 500 dollárba (8,9 millió forintba) kerül. Hát, olcsónak éppen nem mondanánk.

Arról nincs információ, hogy a vásáron megjelenő brit miniszternök, David Cameron vagy a német kancellár, Angela Merkel mit szólt a szokatlan látványhoz, de az biztos, hogy a sokan megjegyezték a a rúdon ritmusra riszáló, ide-oda pörgő gépeket, amiknek egyébként egy robot DJ szolgáltatta a zenét a zavarba ejtő vonagláshoz. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta