Szerepcsere, Jónás Vera, a kicsiknek meg állatok

Október 3. Csütörtök

Most szólunk, hogy tegnaptól egészen vasárnapig ingyenes az Állatkert a 14 év alatti gyerekeknek, szóval, ha még nem láttak megnőtt kiselefántot és zsiráfot, akkor okvetlenül ott a helyük. Állatszeretet Fesztivál lesz ugyanis, szóval nemcsak a kicsik járnak jól, hanem simán a nagyok is, a nyugdíjasoknak például pöpec kedvezményeket ad az Állatkert, ami mindjárt sokkal nagyobb lesz.

plakát 950 2013 09 20

Október 4. Péntek

Ajánlottuk már, nem véletlenül a Radnóti Mozgófénykép című előadását, elsősorban azért, mert totális időutazás az egész, másodszor pedig azért, mert jó. Most újra megtesszük, hogy ha még esetleg nem látták volna, akkor okvetlen kerítsenek rá sort, mert igen kellemes élményeket nyújt ám, amint Törzs Jenő, Perczel Zita, Ráday Imre és Karády Katalin közösen parádéznak.

Október 5. Szombat

Ha önt hidegen hagyja a divat, akkor eszébe se jusson elmenni Makány Márta divatbemutatójáraaz Iparművészeti Múzeumba. Persze ebben az esetben úgyis jobb programnak fogja tartani a Jónás Vera koncertjét, aki olyan énekes, dalszerző és gitáros, aki saját szerzeményeit játssza, a koncertjein és a felvételein élő elektronikát használ (loop, delay) és saját magát kíséri gitáron. Ugyan ez az első megjelenő albuma, de adjon neki egy esélyt: ő nem valamelyik tehetségkutatóból szakadt ránk, hanem a London Centre for Contemporary Music School-ban is tanult, ma pedig a Trafóban lép fel.

Október 6. Vasárnap

Ma este héttől a Budapest Jazz Clubban folytatódik Weiszer Alinda beszélgetős műsora a Felcserélt életek. Ezen az estén "Sándor Pál, a Bohóc a falon, a Régi idők focija, a Ripacsok rendezője és Till Attila, vagyis Tilla játszik el a gondolattal: milyen is lenne, ha szakmát, pályát, életet cseréltek volna. A beszélgetésből kiderül, mit válaszoltak valaha a kérdésre: mi leszel, ha nagy leszel? És vajon kik lennének most, ha nem azok, akiknek ismerjük őket?"

Október 7. Hétfő

Ma a Thália Színházban látható a Gólem Színház Mamelosn című előadása, ami "szembenézés a múlt szenvedéseivel és a szülők-nagyszülők hibáival, rossz döntéseivel. Egy remek humorral fűszerezett, igazán európai családi és társadalmi dráma a 21. század történelmi díszletei között". Marianna Salzmann igen híresség vált darabját Huzella Júlia, Kerekes Viktória és Kiss Mari játsszák.

kerekes huzella kiss5
golemszinhaz.hu

Október 8. Kedd

Kedd van, menjen moziba, a héten végre bemutatják a Hannah Arendt című életrajzi mozifilmet, amiről mi is szuperlatívuszokban beszéltünk, elsősorban a különösen zseniális színészi alakítás miatt. Jó, hát azt nem mondanánk, hogy egy könnyed vígjátékról van szó, de a könnyedségre ott van a hétvége.

Október 9. Szerda

Ha szerda, akkor tudjuk le egy nap alatt az összes jó kiállítást, ami fellelhető Budapestre. Ha erre nincs lehetősége, akkor válasszon ki közülük egyet, abból nagy baj nem lehet. Elsőként Aba-Novák Vilmos kiállítását ajánljuk, ami a Józsefvárosi Galériában van, de simán lehet, hogy még nem látta a lassan végetérő Egon Schiele és korát a Szépművészetiben, és akkor még nem is beszéltünk a két hete debütált Marc Chagall és Ámos Imre műveit felvonultató kiállításról a Műcsarnokban.

02
Huszti István
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek