#VILÁGOM

Kié a legfájdalmasabb álbölcsesség?

2013. szeptember 16., hétfő 19:11

A Facebook-falak tanúsága alapján az emberiség igénye kifogyhatatlan a lélekerősítő idézetekre, jó tanácsokra, amik megerősítik őket emberi mivoltukban, segítenek felvenni a harcot a hétköznapok megújult kihívásaival, a gonoszsággal, a kilátástalansággal, amikkel állandóan szembesülni kell. Vannak ezeknek közismert gyártói, ki ne találkozott volna már Osho vagy Paulo Coelho nevével, pedig vannak magyar bölcselkedők is, akik még ennél is dagályosabbakat tudnak, ha akarnak.

Fejős Éva, Vass Virág, Oravecz Nóra, Vujity Trvtko idézeteiből válogattunk össze egy kvízre való adagot, saját szerzőnk, Steiner Kristóf is keményen megdolgozott a bekerülésért, és persze bele kellett csempésznünk Coelhót is, ha már mindannyian az ő szellemi nyomdokait követik. Van a mezőnyben, aki saját álbölcsességgel büszkélkedhet, van aki A kis herceget is segítségül hívta egy szívet melengető gondolatért, de mind nagyon mély és bölcs igazságokat véltek közölni. Akkor is érdemes nekiesni, ha úgy véli, képben van a fenti szerzők munkásságával, hisz "Az önmegismerés tengernyi reménye helyes beteljesülést ígér" - int Coelho, az Instant.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta